Dupa ce Razvan Sabau si Victor Ionita au parasit "BCR Open Romania 2006" inca din primul tur, ieri dupa-amiaza, ultimii doi reprezentanti ai tenisului autohton prezenti pe tabloul principal al intrecerii de simplu, Andrei Pavel si Victor Crivoi, au r
Dupa ce Razvan Sabau si Victor Ionita au parasit "BCR Open Romania 2006" inca din primul tur, ieri dupa-amiaza, ultimii doi reprezentanti ai tenisului autohton prezenti pe tabloul principal al intrecerii de simplu, Andrei Pavel si Victor Crivoi, au ratat si ei calificarea in sferturile de finala, astfel ca publicul care se va aduna in tribunele arenelor din Parcul cu Platani nu va mai putea trai la intensitate maxima meciurile din fazele superioare. De altfel, desi organizatorii turneului dotat cu premii in valoare totala de aproximativ 350.000 de euro tot asteapta de ani buni ca un roman sa acceada macar in finala, daca nu chiar sa castige, speranta le este spulberata de fiecare data din varii motive. Asa s-a intamplat si la aceasta editie, cand "BCR Open Romania 2006" va continua pana duminica fara nici un reprezentant autohton in fazele superioare.
Primul intrat pe arena centrala in reuniunea de ieri, Victor Crivoi, a cedat usor in fata francezului Paul-Henri Mathieu (cap de serie nr. 8), cu scorul de 1-6, 1-6, la capatul unei partide in care tenismanul roman a acuzat dureri acute la genunchi, iar adversarul sau s-a accidentat usor la glezna in setul secund. Spre dezamagirea asistentei, care astepta o noua surpriza, Crivoi n-a fost decat o "prada" usoara pentru tanarul jucator francez, calificat in sferturile de finala dupa o disputa care a durat apoape o ora, in ciuda ambitiei romanului de a anula diferenta de valore si de experienta favorabila adversarului. "Am inceput obosit, m-a durut si putin piciorul. Joc de o luna zilnic, turneu dupa turneu, asa ca s-a acumulat oboseala. Din pacate n-am reusit sa-i fac fata francezului. Scorul spune tot", a afirmat dezamagit Crivoi la finalul intalnirii. Asteptata cu un interes maxim, partida dintre veteranii Andrei Pavel si Carlos Moya (cap de serie nr. 3)s-a incheiat tot cu o infrangere pentru tenisul romanesc, liderul echipei noastre de Cupa Davis cedand la mare lupta, dupa doua ore de joc, cu scorul de 4-6, 6-7.
Din pacate, desi Pavel si-ar fi dorit un nou succes in fata fanilor, Moya a parut mult mai motivat si mai exact in executii, spaniolul reusind prin acest rezultat sa bifeze si cea de-a 500-a victorie din intreaga cariera, o performanta care demonstreaza din plin valoarea fostului lider mondial.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.