Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat decizia de eliberare din functie a secretarului de stat de la Ministerul Afacerilor Externe Teodor Baconschi si a constatat vacantarea unui post de secretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului, ca
Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat decizia de eliberare din functie a secretarului de stat de la Ministerul Afacerilor Externe Teodor Baconschi si a constatat vacantarea unui post de secretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului, ca urmare a decesului lui Octavian Nichifor Bigiu, informeaza Mediafax. Teodor Baconschi, eliberat din functia de secretar de stat pentru Afaceri Globale in MAE, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca premierul a decis inlocuirea sa cu un liberal "cu carnet de partid" si spera ca, in viitor, sa nu fie obligat sa iasa din diplomatie. "A fost decizia primului-ministru de a ma inlocui cu un liberal cu carnet de partid", a spus Baconschi, intrebat cum comenteaza eliberarea sa din functie de catre Calin Popescu Tariceanu.
El a declarat ca nu a avut nici un conflict cu premierul, pentru ca nu s-a implicat in politica interna, ci s-a ocupat numai de mandatul sau, ca diplomat. Baconschi a explicat ca Afacerile Globale reprezinta "cel mai greu" departament din MAE, fiind cel care se ocupa de relatiile Romaniei cu ONU si cu alte organizatii internationale, dar si cu Statele Unite si alte peste 80 de tari din afara Europei.
"Sunt in asteptarea unor noi insarcinari. Sper sa mi se propuna un post de ambasador, cum se intampla in asemenea situatii", a precizat el. Baconschi a spus ca a aflat despre decizia premierului la sfarsitul saptamanii trecute. "Sper sa nu fiu obligat sa ies din diplomatie", a adaugat el. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.