Consilierul prezidential Theodor Stolojan l-a acuzat marti seara, pe presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu de "oportunism politic" pentru ca a revenit asupra deciziei privind alegerile anticipate. El a fost de parere ca premierul a intrat in compe
Consilierul prezidential Theodor Stolojan l-a acuzat marti seara, pe presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu de "oportunism politic" pentru ca a revenit asupra deciziei privind alegerile anticipate. El a fost de parere ca premierul a intrat in competitie cu presedintele Traian Basescu, o "competitie din care liderul PNL nu are cum sa iasa castigator, pentru ca exista o diferenta foarte mare intre cei doi". Fostul presedinte liberal a opinat, intr-o emisiune difuzata de Antena 3, ca, in momentul de fata, la nivelul conducerii PNL exista o lipsa totala de viziune politica. "Sa nu uitam ca PNL a refuzat alegerile anticipate intr-un moment optim si astazi vedem consecinta in Parlament", a subliniat Stolojan. El a vorbit si despre Curtea de Onoare si Arbitraj, condusa de Bogdan Olteanu, despre care a apreciat ca a ajuns "un instrument in mana grupului Tariceanu". Stolojan a mai declarat ca liderii PNL sunt "pe o linie gresita" atunci cand vorbesc de abuz al presedintelui in cazul Atanasiu, subliniind ca seful statului nu a facut altceva decat sa-si exercite dreptul prevazut de Constitutie.
Orban vrea excluderea consilierului prezidential
In replica, liberalii Radu Campeanu si Cristian Adomnitei i-au trimis o scrisoare deschisa lui Stolojan in care isi exprima uimirea ca un fost presedinte al PNL este capabil sa provoace un rau atat de mare partidului. Ei l-au numit pe consilierul prezidential "ecou" al lui Basescu. "Niciodata nu ne-am fi putut imagina ca un fost presedinte al PNL, un om care a condus mai bine de doi ani destinele partidului nostru, poate face atat de mult rau liberalilor", se arata in scrisoarea emisa de cei doi liberali. Liderul liberalilor bucuresteni, Ludovic Orban, va solicita filialei PNL Sector 2, la sedinta de saptamana viitoare a organizatiei Bucuresti, excluderea din partid a lui Theodor Stolojan, ca urmare a atacurilor acestuia la adresa conducerii partidului, au declarat surse din PNL, citate de Mediafax. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.