16:19 PELERINAJ ALBA. Cateva sute de credinciosi au participat de sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci la hramul Manastirii Lupsa. DECIZIE. Mandatul de arestare al fiului deputatului Petru Tarniceru a fost redus la noua zile, fata de 29 - cat

16:19 PELERINAJ

ALBA. Cateva sute de credinciosi au participat de sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci la hramul Manastirii Lupsa.

DECIZIE. Mandatul de arestare al fiului deputatului Petru Tarniceru a fost redus la noua zile, fata de 29 - cat era initial.

16:24 SEMNAL

INGRIJORARE. Procurorul Dan Chiujdea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a atras atentia ca, de un an, cele mai importante structuri din Ministerul Public nu au sefi, iar functia de procuror general al Romaniei este vacanta din 21 iulie.

INCIDENT AVIATIC. O cursa Blue Air cu destinatia Antalya, care a decolat ieri-dimineata cu peste o suta de pasageri la bord, s-a intors la Bucuresti dupa ce in parbrizul aparatului a aparut o fisura. Boeingul 737 ajunsese deasupra orasului Constanta, atunci cand pilotii au descoperit defectiunea. (Elena Stan)

APLICATIE. 70 de luptatori antitero de la SRI au participat ieri la Braila la un spectaculos exercitiu tactic. Conform scenariului, misiunea a fost de a opri un grup de teroristi care ar fi luat zece ostatici si ar fi sechestrat o nava pentru a bloca traficul pe Dunare. (Nicoleta Butnaru)

APEL - I-ati vazut pe acesti copii?

Bejinaru Gabriel (foto sus) si Talaba Dumitru au 8 si respectiv 7 ani. Sunt amandoi din comuna Vladeni, jud. Botosani. Au disparut de acasa la 10 septembrie, iar ultima oara au fost vazuti pe raza satului Hudum, facand semne la autoturismele care circulau pe sensul de mers Botosani - Suceava. Gabriel are 1,10 m inaltime, par blond, ochi albastri. Pe burta are o cicatrice de la operatia de apendicita. In ziua disparitiei purta pantaloni scurti albastri, tricou albastru, adidasi maro. Dumitru are 0,95 m inaltime, par saten, tuns scurt, ochi caprui. Pe barbie prezinta o mica cicatrice de la un furuncul. Era imbracat cu pantaloni din velur maro deschis, camasa alba cu maneca lunga, vesta neagra, adidasi alb-maro. Cei care i-au vazut pe acesti copii sunt rugati sa sune imediat la 112 sau la Jurnalul National.

PARCHETUL GENERAL - Atanasiu, chemat la audieri
Proaspat suspendat din functia de ministru al Apararii, Teodor Atanasiu a fost invitat la audieri de procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General. Potrivit unor surse judiciare, audierea lui Atanasiu in dosarul care i-a adus suspendarea a fost programata pentru astazi, in masura in care ex-ministrul poate da curs invitatiei. (V. Fotache)

IN ROMANIA - S-a deschis prima scoala de pilotaj
La Moara Vlasiei, intr-un fost CAP, s-a deschis aseara prima scoala de pilotaj de elicoptere din Romania. Ideea ii apartine lui Cristian Becker, care in urma cu cinci ani a infiintat Becker-Air, o firma de service pentru elicoptere. In seara inaugurarii, Cristian Becker alaturi de ceilalti constructori au facut o demonstratie de pilotaj ce a inghetat inimile invitatilor. Pana acum, aici au fost scoliti 12 piloti si s-au eliberat cinci certificari. Cursurile vor avea preturi destul de piperate, proprietarul scolii estimandu-le la suma de 10.000 de euro. (Andreea Sminchise)

MUZEUL SATULUI - Zarva mare la Targul de Toamna
Muzeul National al Satului ""Dimitrie Gusti"" organizeaza intre 15 si 17 septembrie Targul de Toamna, unde vor fi readuse in fata publicului vechi mestesuguri. Manifestarile incep azi, la ora 12:00, cu un recital sustinut de Dumitru Zamfira. Pe parcursul intregului eveniment, vizitatorii vor fi invitati de actorul Alexandru Nicolae Mihai la ""Zarva mare"", pentru a intra in spiritul targului. Mesterii populari isi vor demonstra arta de a face oale, strachini, linguri, masti si icoane in fata
vizitatorilor. (Anca Alexe)
SIMPOZION - Tineri romani la Chisinau
Cativa tineri matematicieni romani au participat in aceste zile, la Chisinau, la un simpozion international pe teme stiintifice. La eveniment au participat reputati matematicieni (cadre didactice la universitati de prestigiu din lume), care au prezentat lucrari pe tema ""Algebra pe computer"". ""Noi, studentii romani, am fost peste rusi, pentru ca am prezentat teme mult mai dificile"", s-a mandrit Lucian Bentea, unul dintre cei cinci studenti de la Universitatea ""Al.I. Cuza"" Iasi prezenti la manifestare. (Cristinel C. Popa)
ACCIDENT - Inca un deces la Mittal Steel Galati
Inca un muncitor si-a pierdut viata pe platforma combinatului siderurgic Mittal Steel Galati, a anuntat ieri seful Inspectoratului Teritorial de Munca Galati, Ionel Petrea. Barbatul, de 38 de ani, a fost prins intre locomotiva si vagonul unei garnituri folosite in uzina. Cazul de miercuri seara este al patrulea accident mortal de la inceputul anului in care este implicat un angajat Mittal Steel.
112 LA MADRID - Serviciu de urgenta pentru romani
Numarul unic pentru urgente 112 care functioneaza in Madrid are din aceasta luna si un sistem de preluare a apelurilor in limba romana. Potrivit Ambasadei Romaniei, autoritatile spaniole au luat aceasta masura din cauza numarului mare de reprezentanti ai comunitatii romane din zona. (Alexandra Chivu)

ALBA - Tanara intoxicata cu ciuperci
O tanara de 30 de ani, din judetul Alba, a murit dupa ce s-a intoxicat cu ciuperci otravitoare, iar alte doua rude, sotul si soacra, sunt in spital dupa ce au consumat din aceeasi mancare. Familia din Sebes a fost internata in urma cu patru zile. ""Starea fetei era critica inca de cand a fost adusa. A facut patru stopuri cardio-respiratorii si, in final, nu a mai putut fi resuscitata. Starea celorlalte doua persoane este stabila si sunt in afara oricarui pericol"", a declarat directorul Spitalului Judetean Alba, dr. Calin Potor. (Lucian Dobrater)
BUCURESTI - ""Razie"" a OPC in Piata Obor
Comerciantii de produse electronice si electrocasnice din Piata Obor au fost ""vizitati"" ieri de inspectorii de la Protectia Consumatorului in cadrul unui control-surpriza. Majoritatea agentilor economici nu aveau actele de provenienta si de garantie ale produselor. Un singur comerciant vindea legal produsele. ""Razia"" OPC i-a pus pe fuga pe unii dintre vanzatori, care au abandonat tarabele pentru a scapa de amenzi.
AUTOSTRADA - Circulatie inchisa pe Drajna - Fetesti
Circulatia auto pe tronsonul Drajna-Fetesti de pe Autostrada Bucuresti-Constanta va fi inchisa vineri, pentru finalizarea lucrarilor de constructie a soselei, potrivit Ministerului Transportului. Traficul a fost permis pe o cale a tronsonului Drajna-Fetesti pe perioada sezonului estival, de la 1 iulie. Traficul spre Constanta va fi deviat prin DN 3A Drajna - Fetesti, A2 Fetesti - Cernavoda si DN 22C Cernavoda - Constanta.
RAPORT CNA - Basescu, cel mai mediatizat
Presedintele Traian Basescu se mentine de trei luni in topul celor mai mediatizate personalitati politice din emisiunile de stiri radio si tv, se arata intr-un raport de monitorizare realizat de CNA in perioada 1-31 august. El a fost urmat de premierul Tariceanu si de Mona Musca (PNL) pe televiziuni. Raportul mai arata ca, tot pe tv, Alianta D.A. a fost cea mai mediatizata, urmata de PSD, cu 20,8%, PC, cu 12,6%, PRM, cu 6,8%, si UDMR, cu 4,1%.
DISCUTII - CSM, ocolit in adoptarea legilor
Consiliul Superior al Magistraturii a discutat ieri posibilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala cu privire la faptul ca mai multe acte normative ce vizeaza sistemul judiciar au fost adoptate fara avizul CSM. Unul dintre exemplele invocate a fost chiar Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul a modificat noul Cod de Procedura Penala, la doar o zi dupa ce acesta intrase in vigoare. Pana la urmatoarea sedinta se va redacta un raport care sa stabileasca daca exista o problema de natura
constitutionala.
DNA - Generalul Badalan si-a aflat invinuirile
Generalul (r) Eugen Badalan, fostul sef al Statului Major General, a venit ieri la DNA pentru a i se prezenta invinuirile din dosarul ""Jumatate de cauciuc pentru un tanc"". Dupa intalnirea cu procurorii anticoruptie, el a reamintit ca nu este semnatarul contractului de schimb, ci a unui act aditional care viza dezmembrarea tehnicii
militare inainte de scoaterea
ei din unitati. Potrivit generalului, Tofan Group a fost singura firma care s-a angajat sa faca dezmembrarea pe cheltuiala ei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.