Pompierii bucuresteni au depus, ieri, coroane de flori la monumentul eroilor din Dealul Spirii, au defilat si au facut o scurta prezentare a tehnicii, cu ocazia Zilei Pompierilor, acesta fiind ultimul an in care la ceremonii au participat militari in
Pompierii bucuresteni au depus, ieri, coroane de flori la monumentul eroilor din Dealul Spirii, au defilat si au facut o scurta prezentare a tehnicii, cu ocazia Zilei Pompierilor, acesta fiind ultimul an in care la ceremonii au participat militari in termen. Manifestatia a debutat cu o scurta slujba de pomenire a pompierilor cazuti la datorie, acum 158 de ani, tinuta de un sobor de preoti condusi de episcopul Varsanufie Prahoveanul. Dupa slujba a urmat depunerea coroanelor de flori la Monumentul eroilor pompieri, pe acordurile funebre intonate de fanfara militara a pompierilor. Coroanele de flori au fost depuse de reprezentanti ai Presedintiei, Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), ai Prefecturii Bucuresti, ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ai Jandarmeriei Romane, ai Politiei Romane, ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale, ai unor primarii de sector, precum si din partea cadrelor militare in rezerva si in retragere ale MAI.
De asemenea, la aniversare au participat si reprezentanti ai unor structuri similare din Bulgaria si Republica Moldova.
Dupa ceremonie, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, generalul Vladimir Secara, a declarat ca situatia dotarii materiale a pompierilor este mai buna in 2006 fata de anii precedenti, urmand ca pana la finalul anului sa fie achizitionate 31 de autospeciale, 300 de barci pneumatice, 3000 de costume de protectie si aparate de respirat pentru fiecare pompier. Secara a mai precizat ca pana la sfarsitul anului in unitatile subordonate IGSU vor fi angajati 13.000 de pompieri profesionisti care ii vor inlocui pe militarii in termen.
Altfel, potrivit bilantului prezentat de Vladimir Secara, pompierii au salvat anul acesta peste o mie de persoane, bunuri de milioane de euro si au actionat in aproximativ opt mii de incendii. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.