Fondul Monetar International (FMI) l-a numit pe Juan Jose Fernandez-Ansola, cetatean argentinian, la 4 septembrie, in functia de reprezentant rezident la Bucuresti, acesta urmand sa coordoneze si activitatea biroului FMI din Sofia, transmite Mediafax
Fondul Monetar International (FMI) l-a numit pe Juan Jose Fernandez-Ansola, cetatean argentinian, la 4 septembrie, in functia de reprezentant rezident la Bucuresti, acesta urmand sa coordoneze si activitatea biroului FMI din Sofia, transmite Mediafax. Fernandez-Ansola lucreaza la FMI din 1991 si a fost, in perioada 1999-2006, sef de misiune in Bosnia-Hertegovina, Republica Ceha, Slovacia si Slovenia. Anterior, el a fost economist in cadrul Directiei pentru Emisfera Vestica si in Directia pentru formularea si evaluarea politicilor. Precedesorul sau la biroul din Bucuresti a fost Graeme Justice, cetatean britanic.Relatiile Romaniei cu FMI se desfasoara in prezent pe baza de consultari, dupa ce ultimul acord stand-by a expirat formal in luna iulie a acestui an, fara sa fie finalizat. Anterior, institutia financiara internationala a criticat politica bugetara a autoritatilor de la Bucuresti si a solicitat masuri de crestere a veniturilor si diminuare a cheltuielilor, pentru a diminua deficitul bugetar.
Si conducerea Biroului Bancii Mondiale in Romania are sef nou, dupa ce Owaise Saadat si-a incheiat mandatul la 30 iunie, iar in locul sau a fost numit francezul Benoit Blarel, a anuntat, ieri, directorul institutiei pentru Europa Centrala si de Sud, Anand Seth. Seth a participat la Bucuresti, alaturi de Blarel, la prezentarea raportului Bancii Mondiale despre mediul de afaceri, Doing Business 2007. Blarel isi va prelua mandatul in circa o luna. El lucreaza in prezent la sediul Bancii Mondiale din Washington, unde conduce un departament care se ocupa cu proiecte de mediu, dezvoltare sociala si agricultura. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.