Randurile parlamentarilor PSD s-au subtiat in ultima vreme dupa ce, de la inceputul actualei legislaturi si pana acum, din acest partid au plecat 13 deputati si trei senatori. Campion la ""dezertari"" ramane insa PRM, cu 18 parlamentari. Majoritatea

Randurile parlamentarilor PSD s-au subtiat in ultima vreme dupa ce, de la inceputul actualei legislaturi si pana acum, din acest partid au plecat 13 deputati si trei senatori. Campion la ""dezertari"" ramane insa PRM, cu 18 parlamentari. Majoritatea celor plecati s-au orientat catre partidele de la putere.

La Camera Deputatilor, PSD mai are 105 membri, fata de 114 cat a avut dupa alegeri, iar la Senat mai sunt 43 din 46. Cele mai recente plecari din PSD au fost ale fostilor ministri senatorul Rodica Stanoiu si deputatul Dan Ioan Popescu.
DOUA TRANSE. Ceilalti dezertori de la PSD au plecat in alte doua transe. Prima, dupa Congresul PSD, in primavara si vara anului trecut, cand si-au dat demisia din partid unii dintre apropiatii fostului presedinte Ion Iliescu, iar cealalta - in primavara si vara acestui an, cand i-a fost retras sprijinul politic lui Adrian Nastase. Imediat dupa congres, cand Iliescu a pierdut sefia partidului in favoarea lui Mircea Geoana, senatorul Ioan Talpes, apropiat al fostului sef al statului, a decis sa plece din partid, pe motiv ca nu este de acord cu felul in care s-a desfasurat votul la alegerile pentru conducere. Pe fondul unor presiuni facute de liberali asupra colegilor parlamentari pentru a-si asigura majoritatea, PSD mai pierde alti trei parlamentari. Doar doi dintre ei s-au indreptat spre PNL, deputatii Mihai Malaimare si Traian Dobre. Senatorul Neculai Apostol a preferat sa ramana independent. La scurt timp, deputatul PSD Constantin Tudor a demisionat si el si a trecut la PC, la fel si deputatul Petru Lificiu, care a ramas independent. Cu un an mai tarziu au plecat sustinatorii lui Adrian Nastase: deputatii Zamfir Dumitrescu, Ioan Timis, Teodor Nitulescu, Marin Diaconescu (ultimii doi activeaza acum in grupul PRM). Un alt deputat PSD, Mugurel Sarbu, si-a anuntat si el demisia dupa ce conducerea de la Alba anuntase ca ii retrage sprijinul politic, ramanand independent. Ultimul din acest grup a fost Gheorghe Sarb, care si-a anuntat demisia la inceputul saptamanii trecute, orientandu-se catre PD.

RAPORTUL PUTERE - OPOZITIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.