Cateva zeci de sindicalisti ai Cartelului ALFA, printre care si membri ai Federatiei Educatiei Nationale (FEN), au pichetat ieri, in fata Palatului Parlamentului, cerand un salariu minim de 450 de lei, o lege a salarizarii unica pentru toti bugetarii
Cateva zeci de sindicalisti ai Cartelului ALFA, printre care si membri ai Federatiei Educatiei Nationale (FEN), au pichetat ieri, in fata Palatului Parlamentului, cerand un salariu minim de 450 de lei, o lege a salarizarii unica pentru toti bugetarii, preturi mai mici la utilitati, pensii mai mari. Liderul Cartelui ALFA, Bogdan Hossu a afirmat ca sindicalistii au primit autorizatie de pichetare pentru sase saptamani, cu exceptia saptamanii Francofoniei, 25-29 septembrie. Sindicalistii cer un salariu minim de 450 lei fiind nemultumiti de majorarea propusa de guvern care, spun ei, "nu acopera nici macar inflatia in timp ce preturile cresc necontrolat la toate produsele si utilitatile". In urma cu trei luni, sindicatele au propus un salariu minim de 450 de lei incepand 1 martie 2007 si 550 de lei din 1 ianuarie 2008. De asemenea, sindicalistii cer o lege a salarizarii unica pentru toti bugetarii, afirmand ca nu este normal ca la aceeasi munca si cu aceeasi pregatire sa fie diferente atat de mari intre salarii si atatea privilegii in sistemul bugetar.O a treia revendicare se refera la preturi mai mici la energie si gaz. Politica de preturi la nivelul materiilor prime trebuie revazuta. "Aceasta este si problema consumatorului care plateste in fiecare luna mai mult, dar si problema operatorului care este in concurenta cu piata europeana", a precizat Hossu. Referitor la pensii, liderul sindical afirma ca doreste ca valoarea punctului de pensii sa ajunga la 50%, aceasta insemnad realizarea unui minim de trai decent pentru pensionari. De asemenea, Hossu a interpretat ca un semnal pozitiv decizia Guvernului de a suspenda Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului muncii pana la avizul Consiliului Economic si Social. Liderii sindicali spera ca aceste forme de manifestare sa nu atraga altele dupa sine, sa nu fie nevoie de un alt miting de amploare in Capitala si spera de asemenea ca si guvernantii sa ia o decizie politica care sa le satisfaca cererile. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.