Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, vrea ca fostii poeti de casa ai familiei ceausiste sa paraseasca viata publica, pentru ca sunt la fel de vinovati ca si fostii securisti. O astfel de propunere ar viza nume grele ca Adrian Paunescu si C.V. Tudor
Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, vrea ca fostii poeti de casa ai familiei ceausiste sa paraseasca viata publica, pentru ca sunt la fel de vinovati ca si fostii securisti. O astfel de propunere ar viza nume grele ca Adrian Paunescu si C.V. Tudor, care inainte de 1989 ii dedicau ode intregi "conducatorului mult iubit". "Rapsozii vechiului regim sunt cel putin la fel de culpabili ca si cei care au colaborat cu Securitatea. In timp ce unii au fost bratul inarmat al PCR, ceilalti inaltau omagii partidului si familiei Ceausescu", a spus Iorgulescu, pentru Mediafax. Potrivit ministrului Culturii, colaborationistii culturali ai vechiului regim comunist trebuie sa paraseasca lumea politica deoarece "au fost mult mai periculosi decat securistii". Iorgulescu s-a referit la actorii, poetii, cantaretii sau compozitorii foarte cunoscuti de publicul larg si care "aveau un impact social major". "Aceasta categorie de persoane trebuie sa-si ia la revedere de la lumea politica si sa aiba bunul simt sa ne lase in pace, retragandu-se in tacere", a mai spus Iorgulescu.
Vadim vrea reinfiintarea Securitatii
In tot acest timp, seful PRM Corneliu Vadim Tudor are ganduri macabre. Vadim a anuntat ieri senin ca, daca va ajunge la putere, are de gand sa reinfiinteze Securitatea, "cea mai patriotica institutie din Romania", dupa parerea lui. "Dupa 1965, momentul la care au fost eliberati din temnita detinutii politici, Securitatea a fost cea mai patriotica institutie din Romania. Ma gandesc serios s-o reinfiintez. Cand voi ajunge la putere am s-o reinfiintez", s-a confesat Vadim, pentru Mediafax. Seful PRM a aratat ca nu are nici o problema daca vreun membru al partidului sau a fost colaborator al Securitatii. Mai mult, Vadim si-a anuntat planurile sinistre in ceea ce-i priveste pe colegii sai de partid care vor fi dovediti ca fosti informatori: vrea sa-i decoreze. "Daca nu au furat, nu au omorat si nu au tradat, nu am absolut nimic cu acesti oameni", a spus Vadim Tudor, adaugand ca ii este indiferent faptul ca, din cauza fostilor turnatori ai Securitatii, o serie de oameni au fost condamnati la ani de inchisoare din cauza convingerilor lor politice. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.