Ai lui Olaroiu au inceput nesperat partida de la Kiev, marcand dupa doar trei minute de joc in urma unei lovituri de cap a lui Sorinb Ghionea dupa o lovitura de colt executata la coltul lung de catre Cristocea. Reusita fundasului venit de la Galati p
Ai lui Olaroiu au inceput nesperat partida de la Kiev, marcand dupa doar trei minute de joc in urma unei lovituri de cap a lui Sorinb Ghionea dupa o lovitura de colt executata la coltul lung de catre Cristocea. Reusita fundasului venit de la Galati putea parea drept un banal accident pe terenul fostilor semifinalisti ai Ligii Campionilor, insa izbanda neasteptat a acestuia a fost imediat plusata de o dominare aproape stranie a romanilor, lucru care avea sa fie contrabalansat de un gol zvacnit aproape din neant al fostului mare fotbalist Rebrov. Cand tocmai incepuse sa ne fie tuturor teama s-a ivit dintr-o pasa geniala a lui Dica golul de exceptie inscris cu capul de Valentin Badea. In tot acest rastimp ucrainenii lui Demianenko n-au facut altceva decat sa mimeze cateva atacuri, singura finalitate a acestora fiind verificarea prizei la balon a lui Carlos, proba pe care portughezul a trecut-o mai lesne decat ar fi fost de banuit. Pe acest fond a intervenit si golul de 3-1 inscris de amintitul Nicolae Dica, rezultat care s-a mentinut pana la finalul primei reprize. In cea de a doua parte a jocului gazdele au simulat ceva vreme incercari de a profita de avantajul terenului propriu cam in genul celor an urma carora multi adverari mai renumiti decat Steaua clacau pe imensa arena din Kiev, dar la singura ocazie mai acatarii a ofenisivei ucrainene s-a opus Carlos, acesta respingand de sub bara transversala (minutul 71) intr-unj moment ce s-ar fi putu dovedi dificil sau poate chiar dificil pentru echipa sa, fata de care avea mari restante din destule meciuri anterioare. Si pentru ca ucraineanului nu-i place cu jumatatile de masura, acelasi Dica a clarificat cu unsprezece minute inainte de finalul inalnirii poate nu neaparat adevarata diferanta de valoare dintre cele doua formatii, ci cel putin, realitatea discordanta dintre doua valori ale Estului care miercuri seara s-au intalnit intr-un moment in care unei dintre ele nu i-a fost oportun ori l-a tratat cu prea multa superioritate. Una peste alta un succes de zile mari al ros-albastrilor, un triumf peste absolut toate asteptarile si, totodata, un excelent prilej oferit suporterilor pentru a bantui iarasi pana dimineata pe toate strazile mai importante ale Capitalei.
DINAMO KIEV - STEAUA 1-4 (1-3)
Au marcat: REBROV 15 / GHIONEA 3, V. BADEA 24, N. DICA 43, 79.
Stadion: Olimpic: spectatori: 70.000.
STEAUA: Carlos - Saban, Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Paraschiv, Lovin, Cristocea (76 Oprita)- N. Dica (82 Ov Petre), V. Badea (72 Thereau). Antrenor: C. Olaroiu.
DINAMO: Sovkovski - Markovic (61 Moreno), Rodolfo, Rodrigo, Nesmasnai - Gusev, Yussuf, Correa (58 Belkevici) - Rebrov (75 Otalvaro), Rincon, Satkih. Antrenor: A. Demianenko.
Cartonase galbene: Nesu 13, Carlos 27, Ghionea 73.
Au arbitrat: P. Allaerts - P. Hermans, E. Thiery (toti din Belgia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.