Activitatea instantelor a fost blocata ieri timp de doua ore, ca urmare a protestului personalului auxiliar din justitie. Intre 9:00 si 11:00, peste 100 de persoane s-au adunat ieri pe treptele Palatului de Justitie.

Cenusiul robelor grefierilor era spart de ecusonul din piept, pe care scria mare: ""PROTEST"". ""Asa-zisa marire salariala inseamna de fapt o micsorare a veniturilor noastre. Ministrul ne-a luat toate sporurile si am ramas doar cu cel de vechime si cu cel de toxicitate, astfel ca, tinand cont de impozitul pe salarii, am ajuns sa luam mai putini bani decat inainte! In plus, din cauza modificarilor la Codul de procedura penala, am ajuns in situatia de a lucra aproape 24 de ore din 24"", ne-a declarat ieri Stefania Teleman, unul dintre protestatari.
ALARMA FALSA. La scurt timp dupa declansarea protestului a venit anuntul cu bomba. La ora 8:45, un barbat a sunat la Sectia 10 Politie, pentru a anunta amplasarea unei bombe in Judecatoria Sectorului 5. Echipele de pirotehnisti s-au deplasat in Strada Stavropoleos, dar si la Palatul de Justitie. Toata lumea a fost evacuata din cladiri, genistii pornind scotocirea. Afara, protestatarii comentau: ""Este o diversiune, ca sa nu se observe ca activitatea justitiei a fost blocata de noi"". Specialistii nu au gasit nici o bomba in cladirile controlate si activitatea in sediul Palatului de Justitie a fost reluata in jurul orei 11:00.