Presedintele Traian Basescu va implementa planul sau de dezmembrare a Republicii Moldova, crede Stanislav Belkovski, directorul Institutului de Strategie Nationala din Rusia, citat de portalul Puls, din Moldova. Belkovski aprecia, in 2004, ca ar
Presedintele Traian Basescu va implementa planul sau de dezmembrare a Republicii Moldova, crede Stanislav Belkovski, directorul Institutului de Strategie Nationala din Rusia, citat de portalul Puls, din Moldova.

Belkovski aprecia, in 2004, ca ar fi un moment favorabil ca Basarabia sa se alipeasca la Romania, si Transnistria sa devina stat independent. ""Basarabia este slab dezvoltata economic, iar alipirea ei la Romania ar crea premise favorabile dezvoltarii, in contextul in care Bucurestiul urmeaza sa adere in 2007 la UE"", spunea Belkovski.
PASI. ""Transnistria va deveni independenta ca rezultat al faptului ca Moldova va deveni parte a Romaniei"", crede Belkovski, care adauga ca ""la doi ani si trei luni de la prezentarea «Planului Belkovski» in Bucuresti, in iunie 2004, procesul de implementare a planului continua sa fie aplicat - neoficial, dar in mod permanent"". ""Actuala administratie condusa de Traian Basescu actioneaza conform logicii acestui plan, chiar daca aceasta nu se manifesta la nivel oficial"", spune acesta.
Belkovski mentineaza ca Transnistria poate deveni parte a Rusiei peste cel putin zece ani, dupa ce Transnistria va deveni stat independent. ""Si va deveni independent doar dupa implementarea planului"", a declarat analistul politic.
Planul de dezmembrare a
Moldovei a fost propus initial la Bucuresti, in 2004, si apoi la
Odessa si, potrivit lui, ""o uniune intre Basarabia si Romania si o recunoastere concomitenta a dreptului la autodeterminare al Transnistriei ar satisface interesele tuturor popoarelor din regiune"". (Marina Constantinoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.