Cum lucrarile Sommet-ului Francofoniei se vor desfasura la Palatul Parlamentului, iar inaltilor oficiali trebuie sa li se asigure un anumit standard in timpul reuniunii, Senatul a profitat de ocazie si a achizitionat in timpul verii mobilier nou.

Destinatarii celor 10 seturi achizitionate (biblioteca, birou, canapele si fotolii), pentru care au fost cheltuite aproximativ 700 de milioane de lei vechi, sunt membrii Biroului Permanent, mai putin presedintele Vacaroiu si vicepresedintele C.V. Tudor, ale caror birouri erau dotate corespunzator.
Conform regulilor stabilite de organizatori, fiecare dintre aceste birouri va deveni sediul de lucru al unei delegatii, presedintelui Frantei, de exemplu, fiindu-i repartizat biroul sefului Senatului. Cumparaturile estivale facute de Senat nu s-au oprit insa aici.
LAPTOPURI. Pe lista de achizitii se adauga 50 de laptopuri, pentru care au fost platite peste 3 miliarde de lei vechi si sase instalatii de conferinta care au costat aproape 1 miliard. Una peste alta, din suma totala de 140 miliarde de lei vechi alocata pentru astfel de investitii in 2006 acestei Camere au fost cheltuite inaintea sesiunii parlamentare in curs aproape 5 miliarde de lei. (Aniela Nine)