De-a lungul timpului, fanii de jazz din Romania au avut de multe ori prilejul sa asculte si sa aprecieze valoarea jazz-ului din Cehia, fie ca a fost vorba de formatii tinere ori de nume sonore precum chitaristul Rudolf Dasek sau flautistul Jiri Stivi
De-a lungul timpului, fanii de jazz din Romania au avut de multe ori prilejul sa asculte si sa aprecieze valoarea jazz-ului din Cehia, fie ca a fost vorba de formatii tinere ori de nume sonore precum chitaristul Rudolf Dasek sau flautistul Jiri Stivin.
In primavara, la Sibiu Jazz Festival, numerosii spectatori au aplaudat un grup alcatuit din muzicieni de jazz din Cehia si Cuba, care aveau sa incheie intr-un mod triumfator si dansant (latino) evenimentul respectiv. Subliniam atunci in cronica mea numele pianistului-organist Ondrej Pivec, care s-a distins printr-o fascinanta tehnica improvizatorica. Si daca in acel recital Ondrej Pivec si colegii sai au excelat mai degraba ca acompaniatori ai solistei Yvonne Sanchez, mi-am dorit un viitor prilej in care sa-i reascult ca grup de sine statator.
Iata ca o asemenea sansa ne este oferita acum: Ondrej Pivec Organic Quartett (foto) concerteaza in aceasta perioada in turneu in Romania si Republica Moldova. Turneul, organizat cu sprijinul Centrului Ceh din Bucuresti si al Fundatiei Pro Art Hermannstadt, a debutat pe 10 septembrie la Cluj-Napoca, a continuat la Sibiu si Brasov, iar astazi, miercuri 13 septembrie, de la orele 19.00, are loc concertul de la Ploiesti, pe scena Teatrului "Toma Caragiu". In continuare, muzicienii cehi vor fi prezenti la "Trigon Jazz Festival" din Chisinau. Desigur, ne-am fi dorit un concert si in Capitala, dar de aceasta data nu a fost posibil. Poate cu alt prilej. Oricum, pentru fanii de jazz din Bucuresti, Ploiestiul nu este departe...
Proiectul prezentat de catre Ondrej Pivec Organic Quartett in Romania si Republica Moldova a fost initiat in 2005 si este inspirat atat din jazz (Brad Mehldau si Wayne Shorter), cat si din rock (Led Zeppelin, Deep Purple, Ray Charles si Beatles). Detalii, pe www.ondrejpivec.com.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.