Teodor Atanasiu va ataca in contencios administrativ decretul prezidential prin care s-a dispus suspendarea sa din functie, deoarece il considera un ""act neconstitutional"", care ""nu a tinut cont de prezumtia de nevinovatie"".

Atanasiu a facut apel catre procurori sa demareze cat mai repede procedura de cercetare in cazul sau. ""Daca voi constata ca exista tendinta de a trage de timp si ca exista interesul pentru tergiversarea procedurilor legale, la expirarea interimatului de 45 de zile imi voi prezenta demisia, astfel incat Armata sa aiba in frunte un nou ministru al Apararii"", a mai spus Atanasiu.
DELIMITARE. Ministrul suspendat a tinut neaparat sa se delimiteze de fostul sef al Statului Major General, Eugen Badalan, cu care a fost trimis ""la plimbare la pachet"". Atanasiu l-a acuzat pe Basescu ca
""l-a incurajat in permanenta pe un inalt oficial al Armatei despre care stia foarte bine ca are probleme cu Justitia, fiind suspectat de fapte de coruptie"" (n.r. - aluzie la Eugen Badalan). ""Nu am fost suspendat pentru fapte de coruptie, ci pentru ca presedintele Basescu nu poate sa fie echidistant si impartial, asa cum ii cere Constitutia"", a mai spus Atanasiu, adaugand ca presedintele nu
l-a avut niciodata ""la inima"", pentru ca nu s-a transformat intr-un ""pres"" in fata lui. ""Cred ca am deranjat foarte mult grupurile de interese care roiau in jurul Ministerului Apararii. Am miscat musuroiul, iar sistemul ticalosit, cum ii place presedintelui sa spuna, a inceput sa reactioneze"", a spus Atanasiu, reprosandu-i sefului statului ca nu l-a sustinut in aceasta batalie. ""Poate sunt vinovat de faptul ca am anuntat ca suntem de acord cu desecretizarea contractului celor doua fregate, caz in care DNA face cercetari cu privire la posibilitatea incasarii unui comision consistent de catre un inalt oficial roman. Poate sunt vinovat si pentru faptul ca achizitiile se fac acum prin licitatii la vedere si se pare ca acest lucru incurca socotelile acelor baieti smecheri, neobisnuiti sa faca afaceri la vedere"", a mai spus Atanasiu.