Pensionarii vor putea sa aleaga banca unde vor dori sa li se vireze lunar banii in cont sau pe card. In calcul nu intra insa decat bancile care vor fi agreate de Casa Nationala de Pensii si Asigurari de Sanatate. Oricare pensionar care doreste sa
Pensionarii vor putea sa aleaga banca unde vor dori sa li se vireze lunar banii in cont sau pe card.

In calcul nu intra insa decat bancile care vor fi agreate de Casa Nationala de Pensii si Asigurari de Sanatate. Oricare pensionar care doreste sa primeasca pensia printr-un cont curent sau cont de card va putea opta in maximum o luna pentru una dintre bancile cu care Casa Nationala de Pensii va incheia un contract, a anuntat ieri presedintele Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan. Decizia a fost adoptata ieri printr-o Ordonanta de Urgenta de Executiv si, dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial, CNPAS va incepe negocierile cu bancile care se vor arata interesate de incheierea unui acord.
""Proiectul Ordonantei de Urgenta a fost pe site-ul Ministerului Muncii si deja am avut multe solicitari, neoficiale, de la foarte multe banci din Romania, si banci importante, care doresc sa intre in acest sistem. Vom acorda si un comison din sumele virate, de maximum 0,15%, pe care il vom negocia cu fiecare banca in parte"", a afirmat Seitan. Decizia a fost adoptata in contextul in care singura banca ce avea o intelegere cu CNPAS in acest sens, Bancpost, a anuntat rezilierea acordului, cu mentiunea ca septembrie este ultima luna de derulare a contractului. Ca atare, spune Seitan, pentru cele 300.000 de persoane care erau inregistrate in acest sistem, CNPAS va trebui sa plateasca din luna octombrie pensiile prin posta. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.