Primarul Constantei, Radu Mazare, il acuza pe seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta de contrabanda cu tigari, edilul prezentand chiar si o inregistrare audio in acest sens. Radu Mazare a prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa, o in
Primarul Constantei, Radu Mazare, il acuza pe seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta de contrabanda cu tigari, edilul prezentand chiar si o inregistrare audio in acest sens. Radu Mazare a prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa, o inregistrare audio in care se discuta despre o afacere ilegala si in care cei doi interlocutori ar fi seful IJP Constanta, comisarul sef Victor Popescu, si un fost lucrator de la Politia de Frontiera, Florin Raican. Mazare sustine ca Raican i-a dat caseta audio in urma cu cateva luni si ca acesta vrea sa ofere informatii anchetatorilor, referitor la cele petrecute. Inregistrarea ar fi fost facuta in 19 noiembrie 1998, atunci cand actualul sef al Politiei judetului Constanta era capitan la Politia Economica Mangalia. Discutia dintre cei doi politisti s-ar fi purtat in autoturismul lui Florin Raican pe drumul dintre Mangalia si Negru Voda, in preajma cartierului de vile de langa unitatea militara de artilerie din Mangalia, iar subiectul a fost un transport de tigari de contrabanda care trebuia sa intre in tara pe la vama Negru Voda.
In inregistrarea prezentata presei de Radu Mazare pot fi auzite mai multe nume ale unor politisti constanteni, unii dintre ei cu functii de conducere, care ar fi fost implicati in diverse ilegalitati. "Elementele inregistrarii arata cu certitudine faptul ca e o discutie purtata de cunoscatori, cu date, nume, posturi de control. Si se poate demonstra ca este vocea lui Victor Popescu", a spus Radu Mazare.
"Cotcaria"
Conform inregistrarii, cel despre care Radu Mazare sustine ca ar fi seful IJP Constanta, Victor Popescu, ii propune lui Florin Raican sa faca o "cotcarie". Astfel, "racheta" urma sa fie "scurta", cu un microbuz bulgaresc "de 400". Transportul cu tigari trebuia "trosnit" la ora 4 dimineata, "cand sunt aia beti pe acolo", iar "banu'" ar fi fost impartit frateste. Microbuzul era incarcat din Bulgaria, unde "treaba era aranjata". La Negru Voda, alti politisti "baieti de baieti" puteau facilita transportul prin organizarea unor baraje. Interlocutorii amintesc si numele politistilor "Patranoiu", "Petrica Sincai", "Costica", "Iane" si "Perianu", ca despre tovarasi de afaceri ilegale. Cei doi fac schimb de numere de telefon, stabilind sa se sune de pe cartele reincarcabile, dar numai in caz de nevoie. Afacerea nu era o "nenorocire, cum au facut astia in Dunare", iar politistii cazusera de acord ca "cea mai buna treaba e contrabanda", prin care oricum "nu furau tara".
Sesizare la Parchet
Primarul Radu Mazare a precizat nu a platit nici un leu pentru aceasta inregistrare. Edilul a anuntat ca va sesiza Parchetul Constanta in legatura cu aceasta inregistrare care ar dovedi tentativa de contrabanda, precizand ca tranzactia nu s-a incheiat niciodata. Mazare a prezentat intai o inregistrare audio cu un interviu dat de seful Politiei, apoi a invitat ziaristii singuri sa faca o comparatie cu inregistrarea politistului. El a mai afirmat ca inregistrarea a fost ascultata anterior si de persoane din apropierea comisarului sef Popescu, iar acestea au recunoscut atat vocea, cat si modul de exprimare al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Constanta.
"Este o facatura!"
In replica, seful IJPConstanta sustine ca inregistrarea este un fals. "Este o facatura! Am ascultat si eu acel CD, cine ma cunoaste stie ca nu este vocea mea acolo. N-am nici o treaba cu asta. Este curios cum din '98 tocmai acum au venit cu aceasta banda", a declarat, citat de Mediafax, Victor Popescu, adaugand ca a sesizat Parchetul Curtii de Apel Constanta in legatura cu acest caz. Comisarul sef a precizat ca nu il cunoaste pe Florin Raican, cel care a facut inregistrarea, si ca s-a interesat la Politia de Frontiera Constanta de unde a aflat ca acesta a fost dat afara si cercetat penal pentru intocmirea unor acte false. Seful Politiei judetului Constanta considera ca este atacat pentru ca a deranjat interesele unor "golani cu sute de milioane de dolari". "Oricum nu voi sta cu mainile in san sa fiu denigrat", a conchis comisarul sef Victor Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.