La jumatatea lunii viitoare obligatiunile emise de Banca Mondiala in Romania vor fi cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), estimeaza Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, care a intermediat oferta publica a titlurilor celebrei instituti
La jumatatea lunii viitoare obligatiunile emise de Banca Mondiala in Romania vor fi cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), estimeaza Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, care a intermediat oferta publica a titlurilor celebrei institutii.

Potrivit rezultatelor preliminare, cererea de titluri a depasit cu 21% oferta in valoare de 525 de milioane de lei noi (circa 150 de milioane de euro). Banca Mondiala va plati o dobanda de 6,5% pe an, pana in 2009, creditorilor romani care au cumparat titlurile, la o valoare nominala unitara de 1.000 de lei. Pana la scadenta din 18 septembrie 2009, dobanda va fi platita in transe semestriale, iar investitorii care vor cumpara obligatiunile Bancii Mondiale de la BVB si vor fi inscrisi in registrul detinatorilor la 11 septembrie 2009 vor beneficia si de rambursarea creditului obligatar aferent titlurilor detinute. Este unul din foarte putinele cazuri in care Banca Mondiala isi listeaza titlurile la Bursa din tara in care le-a emis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.