Primul termen al procesului primarului din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, va avea loc astazi, la Tribunalul Valcea. Tot astazi, judecatorii vor lua in discutie si necesitatea mentinerii in arest a primarului. Gutau a fost arestat in urma unui denunt a
Primul termen al procesului primarului din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, va avea loc astazi, la Tribunalul Valcea. Tot astazi, judecatorii vor lua in discutie si necesitatea mentinerii in arest a primarului. Gutau a fost arestat in urma unui denunt al omului de afaceri Constantin Popescu, zis "Crinu". Denuntatorul este cunoscut ca o persoana cu probleme psihice, al carui frate a fost condamnat pentru tentativa de omor. Mircia Gutau, aflat in stare de arest preventiv la Penitenciarul Colibasi, i-a reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii pe procurorii DNA, care l-au trimis in judecata sub acuzatia de luare de mita. Edilul sustine ca i s-a "inscenat un proces", in baza unui autodenunt si a inregistrarii unei convorbiri fara "nici o valoare probatorie". In memoriul trimis CSM, Gutau ii acuza pe procurori de contrafacerea unor transcrieri audio, de interpretarea tendentioasa a unor gesturi din inregistrarea audio-video efectuata in biroul sau de la primarie si de "ajustare a probelor". De asemenea, primarul acuza DNA de implicare in jocurile politice existente pe plan local. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.