Guvernul ar putea acorda facilitati investitorului care va cumpara fabrica de automobile de la Craiova, preluata recent de stat de la compania sud-coreeana Daewoo, a declarat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu intr-o intrevedere cu reprezentanti
Guvernul ar putea acorda facilitati investitorului care va cumpara fabrica de automobile de la Craiova, preluata recent de stat de la compania sud-coreeana Daewoo, a declarat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu intr-o intrevedere cu reprezentanti ai producatorului american Ford. Tariceanu s-a intalnit la Bucuresti cu vicepresedintele pentru relatii internationale al Ford Motors, Stephen Biegun, si directorul pentru strategii in afaceri al Ford Europe, Lyle Watters, potrivit unui comunicat al Guvernului. Tariceanu a precizat ca a solicitat Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sa pregateasca din timp un plan de actiune, astfel incat procesul de privatizare sa se deruleze cat mai rapid. Premierul a spus reprezentantilor Ford ca Guvernul urmareste crearea unei industrii auto puternice in Romania, deoarece aceasta este "un motor puternic de dezvoltare al unei economii". Automobile Craiova, detinuta de stat in proportie de peste 70%, a preluat recent de la creditorii Daewoo Motors 51% din actiunile uzinei Daewoo Automobile Romania, majorandu-si astfel participatia la 100%. Statul intentioneaza sa transfere fabrica unui investitor strategic. General Motors, Ford, Renault-Nissan si Chery Automobile (China) sunt numele vehiculate ca posibili investitori care ar putea prelua Daewoo Automobile Romania. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.