Jurnalistul Dan Tapalaga si-a dat ieri demisia din functia de redactor-sef adjunct al ziarului Cotidianul, considerand ca a fost indepartat "abuziv" de la conducerea departamentului Politic al acestei publicatii. Tapalaga a declarat ca noul redactor-
Jurnalistul Dan Tapalaga si-a dat ieri demisia din functia de redactor-sef adjunct al ziarului Cotidianul, considerand ca a fost indepartat "abuziv" de la conducerea departamentului Politic al acestei publicatii. Tapalaga a declarat ca noul redactor-sef al Cotidianului, Cristian Grosu, i-a propus saptamana trecuta sa conduca un nou departament, cel de Publicistica-Reporteri speciali, fara a ii aduce argumente clare pentru indepartarea sa de la departamentul Politic. "Sectia de politic a evoluat, lucru pe care l-au admis si ei, fara a imi aduce explicatii clare. Mi-au spus ca sunt foarte bun, dar ca ma voi ocupa de alta zona", a povestit Tapalaga, citat de Mediafax. Jurnalistul si-a inaintat demisia dupa ce conducerea ziarului nu a acceptat ca el sa se ocupe atat de departamentul Politic, cat si de cel nou infiintat. "Consider ca decizia lor este abuziva, nejustificata si impotriva deciziilor mele. Le-am spus ca nu mai pot ramane in conditiile in care imi iau autoritatea de pe politic in mod nejustificat", a mai spus jurnalistul. Tapalaga a incheiat orice contact cu ziarul Cotidianul dupa ce conducerea a acceptat propunerea lui de a renunta la perioada de preaviz. Intr-o situatie similara se afla si Alin Bogdan, jurnalist care fusese propus ca inlocuitor al lui Tapalaga la conducerea departamentului Politic. Alin Bogdan si-a prezentat si el demisia ieri, sustinand ca redactia a functionat bine in formula cu Tapalaga, iar gestul de a il indeparta de la politic nu se justifica. "Cei din conducere spun ca tonul textelor ar fi prea radical, dar nu se justifica", a sustinut jurnalistul. Contactat de Mediafax, Doru Buscu, directorul editorial al Cotidianului, a declarat ca nu stie foarte multe despre demisiile celor doi. Ulterior, Buscu nu a mai putut fi contactat. Dan Tapalaga a lucrat anterior la Evenimentul zilei, de unde a demisionat de doua ori, si la Romania libera. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.