Pretentiile financiare ridicate impotriva Bancii Comerciale Romane(BCR) ca urmare a preluarii Bancorex se ridica in prezent la 54,7 milioane dolari, 5,9 milioane euro si 24,4 milioane lei, au declarat surse guvernamentale, transmite Mediafax. Toate c
Pretentiile financiare ridicate impotriva Bancii Comerciale Romane(BCR) ca urmare a preluarii Bancorex se ridica in prezent la 54,7 milioane dolari, 5,9 milioane euro si 24,4 milioane lei, au declarat surse guvernamentale, transmite Mediafax. Toate cele 60 de dosare care contin pretentiile finaciare au fost preluate si sunt gestionate de AVAS, incepand cu anul 2004. Pana in prezent, AVAS a pierdut un singur proces, dar a castigat in instanta 26 de dosare care cuprindeau solicitari financiare in valoare de peste trei milioane dolari, 3,95 milioane euro si 564.984 lei. Sumele solicitate reprezinta raspunderi, daune directe si indirecte rezultate din sau in legatura cu litigiile provenite din activitatea Bancorex. In cadrul masurilor de finalizare a privatizarii BCR, statul si-a asumat plata eventualelor datorii rezultand din sau in legatura cu obligatiile bancii legate de Bancorex. Valoarea despagubirilor nu poate depasi 50% din pretul platit de Erste Bank catre AVAS, respectiv 1,1 miliarde euro. In acelasi timp, Ministerul Finantelor va putea emite scrisori de garantie cu privire la angajamentele extra-bilantiere rezultand din activitatea Bancorex sau in legatura cu eventualele litigii izvorand din activitatea Bancorex. Valoarea scrisorilor de garantie nu poate depasi 1,87 miliarde euro, respectiv 50% din pretul platit de Erste Bank pentru pachetul de 61,88% din BCR. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.