Monica Macovei a cerut sprijin la CE pentru a determina Parlamentul "sa voteze asa cum doreste domnia sa", a declarat, luni, liderul PC, care a primit de la comisarii europeni pentru Justitie si Extindere o scrisoare in care cei doi isi exprima nemul
Monica Macovei a cerut sprijin la CE pentru a determina Parlamentul "sa voteze asa cum doreste domnia sa", a declarat, luni, liderul PC, care a primit de la comisarii europeni pentru Justitie si Extindere o scrisoare in care cei doi isi exprima nemultumirea ca PC nu sustine Legea ANI in forma MJ. Voiculescu a declarat ca ministrul Justitiei, Monica Macovei a cerut sprijin european pentru a determina Parlamentul "sa voteze asa cum doreste domnia sa" . La inceputul declaratiilor facute in fata presei, liderul PC a aratat ca saptamana trecuta a primit de la Olli Rehn si de la Franco Frattini o scrisoare prin care acestia isi exprimau nemultumirea ca formatiunea pe care o conduce nu sustine adoptarea proiectului de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, in forma propusa de Ministerul Justitiei. Cei doi oficiali europeni aratau, in scrisoarea trimisa, ca proiectul ANI ar fi obstructionat de propunerile potrivit carora numirea si destituirea procurorilor si a judecatorilor sa se faca de catre CSM, nu de catre ministrul Justitiei, conform declaratiilor lui Voiculescu. Seful conservatorilor a apreciat ca aceasta scrisoare este o incercare "regretabila" a ministrului Monica Macovei "de a determina Parlamentul sa voteze asa cum doreste domnia sa". "Cu regret va spun ca este vorba de o manipulare. Este vorba de faptul ca Monica Macovei s-a dus la Comisia Europeana la Bruxelles sa se planga, sa solicite sprijin european, in conditiile in care, inca din luna martie, eu am transmis presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare in care am anuntat propunerea pentru care am strans sute de mii de semnaturi de la romani, de confiscare a averilor ilicite, urmand ca sumele sa fie distribuite fondurilor de pensii", a spus Voiculescu. El a sustinut initiativa PC privind confiscarea averilor, motivand ca "Macovei se refera la demnitari si la eventualele averi ilicite ale demnitarilor", in vreme ce conservatorii au pornit de la "ideea ca, daca un demnitar s-a hotarat sa fure, sigur va sti sa ascunda ce a furat, pasand averea ilicita rudelor, prietenilor". In plus, Dan Voiculescu a mai spus ca, potrivit initiativei PC, averile ilicite ar fi distribuite pensionarilor, dandu-se astfel o destinatie banilor confiscati. Presedintele PC a mai declarat ca nu poate accepta pedepse de la UE si ca oficialii europeni nu il pot obliga sa voteze intr-un fel sau in altul. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.