Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea dosarului in care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, este judecat pentru abuz in serviciu, fals si
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea dosarului in care presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, este judecat pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals si utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate. In prezent dosarul se afla pe rolul Judecatoriei Focsani. Conform cererii lui Morar, semnata in 4 iulie si inregistrata la instanta suprema la 20 iulie, stramutarea dosarului este necesara din cauza calitatii detinute de Marian Oprisan in administratia locala si a influentei pe care acesta o are. Oprisan "se bucura de o imagine pozitiva in randul magistratilor care isi desfasoara activitatea la instantele si parchetele din judetul Vrancea, multora dintre ei fiindu-le repartizate apartamente de catre inculpat. Inculpatul se bucura de o atentie sporita din partea mass-media locala si nationala", a precizat, potrivit NewsIn, Daniel Morar in fundamentarea cererii sale.
De asemenea, seful DNA a mai aratat ca una dintre inculpatele in dosarul in care este judecat si Marian Oprisan, Valeria Teodorescu, este sotia fostului presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Vrancea, Vasile Teodorescu. Morar considera ca, desi acesta s-a pensionat in cursul anului 2005, se mentine argumentul unui posibil subiectivism in tratarea cauzei. Asta cu atat mai mult cu cat Vasile Teodorescu are antecedente in ceea ce privese influentarea actului de justitie. In acest sens, conform lui Morar, fostul presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Vrancea este cercetat de procurorii anticoruptie de la Galati pentru luare de mita. Inalta Curte se va pronunta saptamana viitoare asupra solicitarii sefului DNA. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.