Generalul in rezerva Mihail Popescu, fost sef al Statului Major General, in prezent senator PSD, a aflat, ieri, oficial, care sunt invinuirile ce i-au fost aduse de catre procurorii DNA in dosarul referitor la legalitatea contractului incheiat intre
Generalul in rezerva Mihail Popescu, fost sef al Statului Major General, in prezent senator PSD, a aflat, ieri, oficial, care sunt invinuirile ce i-au fost aduse de catre procurorii DNA in dosarul referitor la legalitatea contractului incheiat intre Statul Major al Fortelor Terestre si Tofan Group, privind schimbul de autovehicule uzate contra anvelope. La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Popescu a spus ca "nu stie despre ce este vorba in dosar". Intalnirea cu procurorii a durat aproximativ o ora si jumatate, senatorul PSD solicitand un nou termen pentru a putea sa isi angajeze un avocat. La iesirea de la DNA, Mihail Popescu a afirmat ca aceasta ancheta este "una politica", intrucat "se vrea schimbarea generalului Eugen Badalan". Senatorul a sugerat ca cel care ar dori acest lucru este ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, dar a precizat ca "ar fi putut fi gasite alte solutii decat aceasta ancheta penala". In opinia lui Popescu, contractul dintre Tofan si Armata a fost unul legal. "S-a dorit acest schimb, deoarece Armata avea nevoie de anvelope si, neavand bani, s-a luat aceasta solutie, care a fost buna. Schimbul a fost aprobat de ministrul de atunci, Sorin Frunza-Verde", a spus Mihail Popescu.
Procurorii DNA din cadrul Sectiei de Combatere a Infractiunilor savarsite de militari, au dispus inceperea urmaririi penale fata de Eugen Badalan, seful Statului Major General al Armatei si fata de alti 12 fosti si actuali ofiteri din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Cei 13 sunt cercetati de DNA intr-un dosar care vizeaza imprejurarile in care, in anul 2000, a fost incheiat contractul intre Statul major al Fortelor Terestre si firma TOFAN Grup". (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.