Liderul PD Emil Boc a sustinut ieri ca nu exista suspiciuni privind politizarea numirii procurorului general si a sefului DNA, in conditiile in care s-a dovedit ca ministrul Justitiei isi respecta echidistanta politica, lucru apreciat si de romani si
Liderul PD Emil Boc a sustinut ieri ca nu exista suspiciuni privind politizarea numirii procurorului general si a sefului DNA, in conditiile in care s-a dovedit ca ministrul Justitiei isi respecta echidistanta politica, lucru apreciat si de romani si de comisarii europeni prezenti la Bucuresti. Boc a aratat ca proiectul legislativ privind modificarea procedurii de desemnare a procurorului general si a sefului DNA, apartinand UDMR si PC este inoportun in contextul in care Comisia Europeana finalizeaza Raportul de monitorizare cu privire la Romania. "Aceasta propunere este interpretata de CE ca o incercare de a atenua, de a compromite lupta impotriva coruptiei in conditiile in care mecanismele legale incep sa functioneze. O incercare de a le modifica acum ar insemna un regres impotriva coruptiei si de aici puncte negre cu privire la angajamentul Romaniei privind lupta impotriva coruptiei", a explicat Boc. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.