In timp ce in SUA incepeau manifestarile de comemorare a victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, miscarea terorista Al-Queda celebra, ieri, printr-un nou mesaj video de amenintare, cinci ani de la masacrele comise impotriva civililor americani
In timp ce in SUA incepeau manifestarile de comemorare a victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, miscarea terorista Al-Queda celebra, ieri, printr-un nou mesaj video de amenintare, cinci ani de la masacrele comise impotriva civililor americani. In inregistrare, "numarul doi" in ierarhia retelei, Ayman al-Zawahiri, lasa sa se inteleaga ca Golful si Israelul vor fi urmatoarele tinte ale Al-Queda. Mesajul video prezinta un Zawahri cu ochelari, arborand o tinuta alba, asezat in fata unor etajere cu carti.
"Nu ar trebui sa va pierdeti timpul intarindu-va fortele in Irak si Afganistan, pentru ca ele sunt sortite esecului. Ar trebui mai degraba sa va intariti apararea in doua regiuni. Prima este Golful, de unde veti fi expulzati, iar a doua este Israelul, pentru ca intaririle jihadiste se apropie, cu ajutorul si puterea lui Allah, iar infrangerea voastra va pune capat acolo suprematiei actuale a sionistilor si cruciatilor" - a transmis occidentalilor adjunctul lui Osama ben Laden. Mesajul, cu o durata de 76 de minute, nu a putut fi localizat pe site-urile islamiste utilizate in mod curent, extrase din acesta fiind publicate pe site-ul Internet oficial al "SITE Institute" (un centru american de cercetari privind terorismul, specializat in studierea site-urilor islamiste) si difuzate de postul american de televiziune CNN.
Inregistrarea pare sa fie realizata recent, avand in vedere ca Zawahiri face referire la bombardamentele israeliene asupra Libanului si la capturarea de militari israelieni de catre Hezbollah si de catre militantii palestinieni din Fasia Gaza. Adjunctul lui Ben Laden critica Occidentul pentru furnizarea de arme catre Israel si cheama lumea musulmana sa ajute "cu tot ce poate, fratii musulmani din Liban si Gaza".
In urma cu doua seri, un site Internet islamist a difuzat o inregistrare video de 91 de minute, cu imagini de arhiva redand atacurile din 2001 si un mixaj de secvente redifuzate. Se pare ca materialul a fost realizat de insisi creatorii site-ului respectiv, si nu de Al-Queda. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.