Doua dintre dosarele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care-l privesc pe fostul premier Adrian Nastase sunt pe punctul de a fi livrate instantei de judecata. Este vorba despre anchetele in cazurile ""Zambaccian"" si ""Eurografica"", procuror
Doua dintre dosarele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care-l privesc pe fostul premier Adrian Nastase sunt pe punctul de a fi livrate instantei de judecata.

Este vorba despre anchetele in cazurile ""Zambaccian"" si ""Eurografica"", procurorii anticoruptie planificand prezentarea materialului de urmarire penala, procedura premergatoare trimiterii in judecata. Ieri a fost la DNA pentru a studia anumite documente fostul consul general al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, cercetat penal in celebrul dosar Zambaccian. Adrian Nastase a refuzat sa mearga la DNA, precizand ca-l va recuza pe procurorul de caz. Intre timp, el a atacat in instanta o solutie de ""neincepere a urmaririi penale"", dispusa in favoarea sa intr-un alt dosar. Este vorba despre ""NUP""-ul dat la plangerea facuta de mai multi deputati PNL in legatura cu modul in care Nastase a gestionat, ca presedinte al Camerei Deputatilor, solicitarea de perchezitionare a casei sale din Zambaccian. Fostul premier considera ca motivarea NUP-ului este gresita si vrea sa fie schimbata. Si liberalii contesta solutia procurorului, dar cer instantei supreme ca Nastase sa fie anchetat pentru abuz in serviciu. Judecatorii trebuie sa hotarasca daca cele doua contestatii vor fi judecate impreuna. (V. Fotache, M.Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.