Pe o piata incipienta a platilor online este suficient loc pentru initiative. Succesul va depinde de disponibilitatea cumparatorului, de securizarea sistemului, dar si de intelegerile pentru comisioane intre companiile implicate in tranzactii. Ai
Pe o piata incipienta a platilor online este suficient loc pentru initiative. Succesul va depinde de disponibilitatea cumparatorului, de securizarea sistemului, dar si de intelegerile pentru comisioane intre companiile implicate in tranzactii.

Aici ar putea fi un punct-cheie pentru firmele care vor sa implementeze sisteme de microplati. Un nou-intrat pe piata romaneasca, firma franceza Rentabiliweb, asigura plata prin telefon (fix sau SMS) a unor servicii furnizate de site-uri.
""Pentru a fi rentabili, am avea nevoie de 50.000 de tranzactii pe luna"", ne-a declarat Tudor Ciobanu, director general Rentabiliweb Romania.
MICROPLATI. Sistemul este optimizat pentru tranzactii mici (sub 10 euro) si vizeaza clienti care nu dispun de carti de credit sau care ezita sa le foloseasca. In Franta, cele mai mari venituri pentru companie provin de pe www.prizee.com, cel mai mare site de jocuri online din tara, multi romani avand deja conturi acolo, prin intermediul unui site romanesc, spune Tudor Ciobanu. Pentru piata romaneasca sunt vizate si site-uri de mass-media, anunturi etc., cu care exista deja negocieri. In prezent, compania a realizat contracte cu Orange, Vodafone, Zapp si RomTelecom, preturile fiind postate pe site (www.rentabiliweb.ro). Un comision pentru Rentabiliweb variaza intre 5% si 20%, iar in prezent comisionul unui operator se afla undeva la 50%. ""Avantajul pentru un site ar fi acela al rapiditatii cu care si-ar primi banii, mult mai repede decat in cazul unei relatii directe cu operatorii"", spune Tudor Ciobanu. Succesul asteptat de firma franceza va depinde atat de disponibilitatea romanului, dar mai ales de ""elasticitatea"" marilor operatori pe acest segment de nisa al platilor online in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.