Pilotul german ale echipei Ferrari, Michael Schumacher, a castigat Marele Premiu al Italiei, a 15-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfasurat ieri pe circuitul de la Monza. La finalul cursei, care l-a apropiat la doua puncte de
Pilotul german ale echipei Ferrari, Michael Schumacher, a castigat Marele Premiu al Italiei, a 15-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfasurat ieri pe circuitul de la Monza. La finalul cursei, care l-a apropiat la doua puncte de Fernando Alonso, liderul clasamentului mondial, Schumi a anuntat ceea ce astepta toata lumea, retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon. Practic, germanul mai are de alergat in trei curse, iar la final spera sa plece din competitie in calitate de campion mondial, pentru a opta oara, record, absolut, in cariera sa. Schumacher, care a plecat de pe pozitia a doua a grilei de start, in spatele finlandezului Kimi Raikkonen, de la McLaren-Mercedes, a preluat controlul cursei dupa prima oprire la boxe si a condus pana la final. Pilotul german a fost urmat in clasament de Kimi Raikkonen, pe pozitia a treia a podiumului urcand Robert Kubica, de la BMW Sauber.
Pe locul patru s-a clasat pilotul italian Giancarlo Fisichella, coechipierul sau de la Renault, spaniolul Fernando Alonso, retrogradat pe pozitia a zecea a grilei de start dupa o maevra interzisa in calificari, fiind nevoit sa abandoneze in turul 43. Pe urmatoarele locuri s-au clasat Jenson Button, Rubens Barrichello, Jarno Trulli si Nick Heidfeld. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.