Actorul american Richard Gere a sosit sambata la Sarajevo unde va incepe, saptamana viitoare, turnarea unui film in care el va juca rolul unui ziarist aflat in cautarea lui Radovan Karadzic, fostul lider al sarbilor bosniaci, dat in urmarire de TPI pentru genocid, informeaza Rompres. Primit la aeroportul din Sarajevo de ziaristii curiosi sa afle daca una dintre cele mai cautate persoane de Justitia internationala va fi prinsa macar in film, vedeta hollywoodiana a refuzat sa dezvaluie secretul. "Va trebui sa va duceti sa vedeti filmul", a spus Gere surazand.
El a adaugat ca a acceptat sa joace in noul film al lui Richard Shepard pentru ca are "un foarte bun scenariu". La baza acestuia s-a aflat un articol al ziaristului american Scott Anderson, care a acoperit razboiul din Bosnia (1992-1995) pentru revista Esquire. Turnarea filmului "Flak Jacket" (Vesta antiglont) trebuie sa inceapa marti si va dura circa zece zile in Bosnia. Alte scene vor fi turnate in Croatia, printre partenerii lui Richard Gere aflandu-se actorii Terrence Howard si Jesse Eisenberg.
Potrivit scenariului filmului, povestit de presa locala, ziaristul in cautarea lui Karadzic are probleme repede cu populatia locala care il ia drept spion al CIA.
Compania pregatitoare, Scout Film, nu a precizat cine va interpreta rolul lui Karadzic, dat in urmarire internationala din anul 1995, cand a fost inculpat de Tribunalul Penal International (TPI) pentru ex-Iugoslavia din cauza responsabilitatii sale in razboiul din Bosnia. (D.M.)