Lansare - Opul Podgoriei Cotnari ""Realizarea monografiei «Podgoria Cotnari» a insemnat 1% inspiratie si 99% transpiratie. Aceasta carte este produsul muncii si al unei indelungate trude"", a afirmat academicianul Valeriu D.

Lansare - Opul Podgoriei Cotnari

""Realizarea monografiei «Podgoria Cotnari» a insemnat 1% inspiratie si 99% transpiratie. Aceasta carte este produsul muncii si al unei indelungate trude"", a afirmat academicianul Valeriu D. Cotea.

Lucrarea de mari proportii ""Podgoria Cotnari"", coordonata de reputatul academician Valeriu D. Cotea, a fost realizata in colaborare cu Mircea Ciubotaru, Nicolae N. Barbu, Valeriu V. Cotea, Petru G. Magazin, Constantin C. Grigorescu, numele tuturor figurand pe frontispiciul volumului care insumeaza 656 de pagini. Cartea a vazut lumina zilei cu ajutorul Editurii Academiei Romane.
LUME BUNA. Evenimentul de lansare a monografiei a avut loc in Sala de receptie Stefan cel Mare a Combinatului de Vinificatie din Cotnari, in prezenta unui auditoriu select si intr-o atmosfera primitoare. Printre cei care si-au exprimat in mod public admiratia fata de aceasta lucrare ampla s-a numarat si Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane. Acesta a precizat ca ""Podgoria Cotnari"" este atat o carte de lecturat, cat si una documentara, este o sursa inepuizabila de informare si de delectare. La finalul discursului, presedintele Academiei Romane a promis ca de acum incolo va bea numai vin de Cotnari. Constantin Rusu, decanul Facultatii de Geografie si Geologie al Universitatii ""Al.I. Cuza"" din Iasi, a fost, de asemenea, alaturi de Valeriu D. Cotea cu ocazia acestui eveniment unic. Constantin Rusu a incercat sa faca o scurta incursiune in legenda nobilei vite de Cotnari, precum si o expunere succinta a cuprinsului cartii din care nu a omis sa isi exprime respectul si fata de ceilalti coautori a acestei monografii monumentale.
TOT RESPECTUL. Academicianul Valeriu D. Cotea, ""o personalitate spectaculoasa si care nu imbatraneste niciodata"", dupa cum aprecia Cosmin Zidurean, presedintele Clubului Presa de Vin din Romania, a dat dovada de o modestie iesita din comun. ""Nu pot sa spun despre cartea aceasta ca este proasta, ca sa nu fiu incriminat de o anumita falsa modestie, dar nici ca este foarte buna, ca sa nu zica cineva ca as fi plin de orgoliu. Este asa cum o sa o vedeti dumneavoastra"", a precizat coordonatorul monografiei Podgoria Cotnari, Valeriu D. Cotea. El l-a rugat pe Constantin Rusu ca, in cadrul discursului sau, sa renunte la orice lauda si sa vorbeasca scurt si la obiect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.