Medicul Constantin Tanasescu - cel care a semnat o adeverinta medicala in cazul detinutului Omar Hayssam, act despre care se spune ca ar fi contribuit la punerea in libertate a sirianului - a fost ieri eliberat din functie. El a fost destitui
Medicul Constantin Tanasescu - cel care a semnat o adeverinta medicala in cazul detinutului Omar Hayssam, act despre care se spune ca ar fi contribuit la punerea in libertate a sirianului - a fost ieri eliberat din functie.

El a fost destituit pentru ""neglijenta in serviciu"" prin decizia Comisiei de disciplina a Penitenciarului de Maxima Securitate Rahova, aprobata ieri de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Medicul sanctionat astfel poate contesta masura dispusa impotriva lui, in termen de 15 zile, la Tribunalul Bucuresti - sectia conflicte de munca. El a sustinut, pe tot parcursul anchetei disciplinare, ca este un ""tap ispasitor"", considerandu-se nevinovat. Medicul Tanasescu a mai fost sanctionat disciplinar si in anul 1998, cand a fost concediat de Consiliul de Judecata a Penitenciarului Jilava, pentru ca ar fi favorizat mai multi detinuti, printre care s-ar fi aflat si francezul Michel Alberque, condamnat pentru pedofilie si expulzat din Romania in cursul anului 1999. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.