Consiliul Directorilor Executivi al Bancii Mondiale a aprobat un imprumut destinat Romaniei, in valoare de 29,6 milioane euro (37,7 milioane dolari), pentru proiectul privind controlul gripei aviare si capacitatea de pregatire si de reactie la pandem
Consiliul Directorilor Executivi al Bancii Mondiale a aprobat un imprumut destinat Romaniei, in valoare de 29,6 milioane euro (37,7 milioane dolari), pentru proiectul privind controlul gripei aviare si capacitatea de pregatire si de reactie la pandemia umana, informeaza Mediafax. Costurile totale ale proiectului sunt estimate la 37,5 milioane euro. Proiectul propus a fost elaborat in cadrul Programului global privind controlul gripei aviare si capacitatea de pregatire si de reactie la pandemia umana (GPAI), aprobat de Consiliul Directorilor Executivi pe data de 12 ianuarie 2006. In cadrul GPAI tarile pot obtine imprumuturi pentru finantarea programelor nationale. "Data fiind inzestrarea Romaniei cu habitate de pasari acvatice (Delta Dunarii) si cresterea predominanta a pasarilor de curte in conditii de biosecuritate redusa, sunt posibile viitoare reizbucniri ale gripei aviare in tara", se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale. Proiectul va sprijini programul national destinat cresterii capacitatii tarii de a preveni si controla raspandirea gripei la animale si la oameni. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.