Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei a invins, sambata, in deplasare, cu scorul de 81-62 (45-25), reprezentativa Irlandei, in cel de-al doilea meci din Grupa A a preliminariilor Campionatului European din 2007. Nationala condusa de Liviu C
Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei a invins, sambata, in deplasare, cu scorul de 81-62 (45-25), reprezentativa Irlandei, in cel de-al doilea meci din Grupa A a preliminariilor Campionatului European din 2007. Nationala condusa de Liviu Calin a reusit un meci neasteptat de bun, avand in vedere calibrul adversarei, care l-a convins sa se prezinte la echipa nationala si pe Pat Burke, ce evolueaza in NBA, la Phoenix Suns. Romania a reusit sa se distanteze pe tabela inca din debutul meciului si a castigat primele trei sferturi, cu 24-12, 21-13 si 20-16, dar l-a pierdut pe ultimul, fara a fi insa vreun moment condusa. Conducatorul de joc al Romaniei, Paul Helcioiu, a fost MVP-ul meciului, cu 22 puncte, 6 recuperari si 6 pase decisive.
Cu doua victorii din tot atatea partide disputate, Romania ocupa primul loc in Grupa A, cu patru puncte. Urmatoarea partida, si ultima din 2006 in cadrul Grupei A, va avea loc pe 16 septembrie, la Cluj, impotriva Elvetiei, care a acumulat doua puncte datorita victoriei impotriva Irlandei (59-57), in prima etapa. Marcatorii echipei Romaniei au fost: Helcioiu (foto) (22 puncte), Burlacu (17), Stanescu (16), Kabengele si Popescu (cate 13). Din echipa Irlandei s-a remarcat Larranaga, cu 24 de puncte marcate. Cu doua victorii acumulate in tot atatea meciuri, "tricolorii" s-au instalat in fruntea Grupei A, avand nevoie de o victorie cu Elvetia, sambata viitoare, la Cluj, pentru a incheia competitia pe primul loc.
Pana la Euro 2007 mai este un meci de baraj, care va fi stabilit dupa incheierea celor doua grupe ale Diviziei B, in functie de locul ocupat in ierarhia generala a FIBA. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.