CONCURS DE DESIGN PENTRU MOBILIER DE AVANGARDA In numarul 74 al Jurnalului casei mele va anuntam castigatorii etapei de creatie a concursului de design pentru mobilier de avangarda aflat deja la cea de-a IV-a sa editie. Aceasta prima etapa a concu

CONCURS DE DESIGN PENTRU MOBILIER DE AVANGARDA

In numarul 74 al Jurnalului casei mele va anuntam castigatorii etapei de creatie a concursului de design pentru mobilier de avangarda aflat deja la cea de-a IV-a sa editie. Aceasta prima etapa a concursului a fost urmata de o a doua, finala, cea de ""produs realizat"", la recent incheiata editie din acest an a BIFE. Criteriile care au contat au fost: noutatea liniei artistice, posibilitatea tehnologica de realizare si utilizare a lemnului in combinatie cu materiale noi. Fata de prima etapa a concursului, cea din 2003, cand au fost inscrise numai 32 de proiecte, la editia din acest an cresterea este semnificativa, 114 participanti inscrisi: 33 de profesionisti si 81 de studenti.
PROIECTUL CASTIGATOR
Produsul care a raspuns cel mai bine criteriilor avute in vedere este o canapea (foto sus) care face parte dintr-un program sugestiv intitulat ""Lego"" si care contine o serie de astfel de canapele si fotolii realizate din mai multe piese pe sistemul lego, adica se pot imbina formand un intreg.

Locul II - Mobilier scolar ""Urbamo Twister"", design semnat Marius Giurgiu, inginer absolvent al Universitatii Transilvania
din Brasov

Locul III - Canapea si fotolii ""Capture"", design semnat de Manuel Constantin Saliche, student al Universitatii ""George Enescu"" Iasi, Facultatea de Arte Plastice Decorative si Desig

Produsele expuse ar fi meritat un cadru de prezentare mai spatios, amenajat intr-o maniera care sa le lase sa-si ""respire"" calitatile estetice si functionale. Punem acest neajuns pe seama etapei de pionierat in cunoasterea si aprecierea importantei designului in tara noastra si speram ca editia urmatoare va pune mult mai bine in valoare creatiile tinerilor designeri.

PROIECTUL NORTHPOINT RESIDENCE

Din 26 iunie, in zona Corbeanca au inceput lucrarile de constructie ale proiectului Northpoint Residence. In prima faza, acesta va oferi pe 18.000 mp 20 de vile cuplate si un bloc. Vilele (P+1+M) sunt disponibile in variantele: suprafata construita de circa 205 mp per vila si teren aferent de 231-251 mp sau suprafata construita de circa 235 mp si teren aferent de 243-248 mp. Blocul (P+3+4 retras+Pod) ofera urmatoarele tipuri de locuinte: trei apartamente de doua camere si o suprafata construita de circa 97 mp; noua apartamente de trei camere cu 103 sau 133 mp; trei apartamente de patru camere cu 194 mp; doua penthouse-uri cu cate doua dormitoare fiecare, terasa si o suprafata intre 265 si 346 mp.

STUDII IMOBILIARE
Academia de Studii Economice impreuna cu Eurisko anunta inceperea inscrierilor la Masteratul Economia
Proprietatilor Imobiliare. Acesta este primul program postuniversitar de studii imobiliare din Romania si isi propune sa formeze profesionisti pentru piata de real estate, in domeniul finantarii imobiliare si pentru departamentele guvernamentale care vizeaza domeniul imobiliar.
Cei interesati se mai pot inscrie pana la 16 septembrie la secretariatul Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune. Pot participa la acest program absolventi ai unor facultati economice, tehnice sau juridice, iar daca numarul celor inscrisi va fi mai mare decat cele 90 de locuri disponibile, departajarea se va face in functie de media de absolvire a facultatii.
Detaliile despre conditiile si actele necesare pentru inscriere se gasesc la www.masterat-imobiliare.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.