La 33 de ani dupa ce Mircea Eliade nota nostalgic in jurnalul sau despre cat de mult ii place si-l intereseaza participarea la diferite Congrese internationale pe tema religiilor (si nu numai), la Bucuresti, in luna septembrie, are loc una dintre cel
La 33 de ani dupa ce Mircea Eliade nota nostalgic in jurnalul sau despre cat de mult ii place si-l intereseaza participarea la diferite Congrese internationale pe tema religiilor (si nu numai), la Bucuresti, in luna septembrie, are loc una dintre cele mai importante manifestari de acest gen. Circa 250 de cercetatori (din peste 30 de tari, din patru continente), printre care multe nume mari ale disciplinei, se vor intalni la Bucuresti, devenit pentru cateva zile capitala mondiala a istoriei religiilor. Moses Gaster, Mircea Eliade sau Ioan Petru Culianu nu puteau decat sa viseze la un astfel de festin academic la Bucuresti. Despre toate acestea cititorii vor putea afla din paginile numarului din septembie al revistei Idei in Dialog. Tot in acest numar, cititorii vor mai putea citi despre "Noica si Securitatea"- Gabriel Liiceanu, despre "Mircea Eliade si posteritatea operei stiintifice" sau despre "A sti, a intelege, a ierta" de Dan C. Mihailescu. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.