Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, conservatorul Sergiu Andon (foto), l-a acuzat ieri pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, ca ""dezinformeaza premeditat"" populatia in legatura cu exigentele europene cu privire la proiectul priv
Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, conservatorul Sergiu Andon (foto), l-a acuzat ieri pe ministrul Justitiei, Monica Macovei, ca ""dezinformeaza premeditat"" populatia in legatura cu exigentele europene cu privire la proiectul privind Agentia Nationala de Integritate (ANI).

El a aratat ca deputatii de la Comisia juridica, prin modificarile pe care le-au adus acestui proiect, ""au indreptat greselile"" initiatorului. ""Scopul pragmatic al acestei campanii de dezinformare este cresterea sanselor sale pentru nominalizarea in demnitatea de comisar European"", a declarat Andon. El a mai precizat ca parlamentarii conservatori au depus de mult un proiect de lege privind controlul averilor dobandite ilegal. ""In loc
sa-l sustina ori sa-si formuleze observatiile, ministrul Macovei a deturnat ideea construind un instrument care sa fie folosit pentru sicanarea adversarilor politici"", a precizat deputatul.
AMENDAMENT. Conservatorii nu au de gand, asa cum a cerut ieri Emil Boc, sa-si retraga amendamentul la statutul procurorilor. Ei considera ca prevederile acestui amendament elimina suspiciunea ca procurorii pusi in functie de conducere fac jocuri politice, legea actuala permitand propunerea lor de catre ministrul Justitiei. Andon a spus ca acest amendament a fost negociat cu presedintele Basescu si cu celelalte partide din coalitie. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.