""La medicul bun se asteapta intotdeauna"", asa spun pacientii multumiti in urma consultatiilor, chiar daca au asteptat ore in sir la usa cabinetului vreunui doctor renumit. Pustii n-au insa intelepciunea si rabdarea parintilor; asteptarea de c
""La medicul bun se asteapta intotdeauna"", asa spun pacientii multumiti in urma consultatiilor, chiar daca au asteptat ore in sir la usa cabinetului vreunui doctor renumit.
Pustii n-au insa intelepciunea si rabdarea parintilor; asteptarea de cateva zeci de minute pentru ca medicul sa-i asculte la plamani cu stetoscopul sau sa le faca o radiografie se transforma in chin. La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ""Marie Curie"" din Bucuresti, mamicile incearca sa-si tempereze copiii, carora le e foame sau somn. Sau vor acasa, la joaca. Nu e foarte aglomerat, doar unele dintre scaune sunt ocupate de mame cu sugari sau de copii mai mari, pana in 18 ani, veniti singuri. Andreea a venit cu fetita de 1 an pentru ca tuseste; din fericire, mama e inca in concediu si are timp sa astepte la usa cabinetului. A venit de la 10:00, si la 12:00 inca nu reusise sa intre in cabinet; dar e multumita de medicii de aici si de aceea are rabdare.
CASA DE ASIGURARI. In opinia directorului, spitalul are suficienti medici. Asteptarile prelungite se nasc din cauza sistemului impus de Casa de Asigurari: ""Un medic are o norma de 28 de consultatii pe zi, timp de sapte ore. Daca facem impartirea, vedem ca fiecarui pacient ii revin 15 minute. Insa, daca e un caz mai complicat, consultatia se prelungeste, si astfel programarile nu pot fi respectate. La fel se intampla si la clinicile particulare, nu e un atribut specific doar spitalelor de stat"", ne-a declarat Daniel Buzatu, managerul spitalului. Pacientii nu se plang, pentru ca prefera ca medicul sa le acorde tot interesul si sa-i examineze amanuntit, decat sa-i dea afara dupa un sfert de ora. ""De exemplu, o radiografie la un copil foarte mic dureaza mult mai mult decat aceeasi operatiune la un adult, pentru ca cel mic nu sta asa cum il pui si trebuie sa ai rabdare pana cand iese bine."" Directorul spune ca exista si un parculet cu locuri de joaca pentru copii, in apropierea spitalului.
Asa cum la Spitalul de Oftalmologie pacienti din toata tara asteapta ore intregi la usa celor cativa medici specializati in desprinderile de retina, la fel si la Spitalul ""Marie Curie"" vin pentru diverse proceduri medicale copii din judetele limitrofe Bucurestiului, dar si din zonele mai indepartate. (Irina Munteanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.