Prima editie a festivalului de motociclism Motorok s-a sfarsit nefast sambata, dupa ce un participant la proba de viteza a pierdut controlul bolidului, in urma impactului cu publicul decedand o fetita de doar 13 ani.
Paul Bulai, motociclistul care a produs accidentul din Galati soldat cu un mort si trei raniti, avea permisul retinut, in vederea suspendarii, din data de 16 august, cand a fost surprins circuland cu viteza excesiva. ""Permisul de circulatie al lui Paul Bulai a fost retinut, in vederea suspendarii, la data de 16 august, radarul unui echipaj de politie inregistrand ca acesta circula cu motocicleta cu 127 km/h in dreptul localitatii Sendreni"", a declarat Cristina Tatulici, purtatorul de cuvant al IJP Galati. Tanarul a contestat decizia la Tribunalul Galati, obtinand o dovada de circulatie valabila in intervalul 1-31 septembrie.
FILMUL. Incercand sa mearga cu motocicleta pe o singura roata, Bulai s-a dezechilibrat si a cazut, bucati desprinse din motocicleta lovind trei persoane din public. Claudia Stoica, fetita de 13 ani, a decedat pe loc, suferind un traumatism cranio-cerebral grav. Tanarul care a provocat accidentul se afla ieri internat in Spitalul de Urgenta Galati cu contuzii la coloana vertebrala. Bulai sustine ca nu-si mai aminteste nimic din momentul accidentului, nedorind sa faca declaratii presei.
Un motociclist care a participat la eveniment declara ca inainte de accident i-ar fi spus mamei fetei sa treaca in spatele unui copac, pentru a se proteja: ""Nu m-au ascultat. Pentru ca voia sa vada mai bine, fetita statea pe vine la momentul startului, sub banda in spatele careia trebuia sa se afle spectatorii"".
DE LA IJP. ""Organizatorii concursului au solicitat Inspectoratului de Politie al Judetului Galati, printr-o adresa, sprijin pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica pentru alte activitati ce urmau sa se desfasoare la Plaja Dunarea, nu pentru concursul de viteza ce urma sa se desfasoare pe Faleza Superioara a Dunarii"", a precizat intr-un comunicat de presa Cristina Tatulici. (Daniel Mihalascu)

ALTE TRAGEDII IN WEEK-END