Terapia cu celule suse avanseaza, dar rezultatele de pana acum nu trebuie sa ne entuziasmeze, atrage atentia Nicole le Douarin, din cadrul Academiei de Stiinte din Franta. Secretarul onorific al Academiei de Stiinte, Nicole le Douarin, a transm
Terapia cu celule suse avanseaza, dar rezultatele de pana acum nu trebuie sa ne entuziasmeze, atrage atentia Nicole le Douarin, din cadrul Academiei de Stiinte din Franta.


Secretarul onorific al Academiei de Stiinte, Nicole le Douarin, a transmis populatiei franceze un mesaj referitor la terapia cu celule suse. Astfel, ea a incercat sa mai pondereze entuziasmul celor care spera ca acest tip de terapie va fi solutia pentru orice problema de sanatate. Douarin sustine ca ""avantul oamenilor de stiinta"", atunci cand fac descoperiri in medicina regenerativa, nu trebuie confundat cu o victorie in ceea ce priveste eficienta tratamentului.
SUGESTII. Secretarul onorific al Academiei de Stiinte pune accent pe necesitatea de a crea in mod frecvent culturi de celule embrionare. Deoarece, dupa trei luni de la recoltare, multe dintre aceste culturi de celule embrionare, care sunt menite sa reziste timp indelungat, prezinta de fapt anomalii cromozomiale care pot fi observate usor, dar si unele aproape insesizabile. Cu toate ca legislatia franceza a facut progrese semnificative in domeniul cercetarii pe celule suse, ""nu vom putea ajunge prea departe cu studiile daca nu vor fi create in permanenta alte culturi de embrioni. O alta solutie ar fi sa preluam modelul Marii Britanii si sa cream programe de recoltare a embrionilor pentru cercetari"", precizeaza Nicole le Douarin.
O alta sugestie a Academiei franceze de Stiinte este ca studiile pe celule suse embrionare si pe celule suse adulte ""sa mearga mana in mana, deoarece astfel exista mai multe sanse de a descoperi noi solutii terapeutice"". Totusi, Douarin atrage atentia populatiei ca mai e drum lung pana la punerea in practica a terapiei bazate pe celulele suse pluripotente la care viseaza oamenii de stiinta. Celulele suse pluripotente vor fi capabile sa lupte impotriva bolilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer, Parkinson, cancerul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.