Presedintele Traian Basescu afirma ca exista o ruptura intre MApN si Corpul Armatei, incepand cu seful Statului Major, ruptura care poate afecta credibilitatea Armatei romane pe plan extern. ""Cred ca suntem intr-o situatie dificila, in primul ra
Presedintele Traian Basescu afirma ca exista o ruptura intre MApN si Corpul Armatei, incepand cu seful Statului Major, ruptura care poate afecta credibilitatea Armatei romane pe plan extern.

""Cred ca suntem intr-o situatie dificila, in primul rand datorita rupturii dintre minister si corpul Armatei, care incepe de la seful Statului Major General. Acest lucru influenteaza si credibilitatea ministerului si ma tem ca va incepe sa afecteze credibilitatea Armatei nu pe plan intern, ci in relatiile externe"", a spus seful statului, aratand ca Apararea functioneaza ca un al doilea minister de Externe.
DEZVALUIRI. Tot in registrul relatiilor dintre ministru si ""corpul Armatei"", ministrul Apararii, Teodor Atanasiu a dezvaluit joi seara ca ""telegrama care a scandalizat lumea"", trimisa atasatilor militari pentru a-i informa despre decizia PNL de retragere a trupelor, a fost semnata de seful SMG, gen. Eugen Badalan. Acesta, perceput ca un adversar al ministrului si un apropiat al lui Basescu, este cel care a ridicat problema telegramelor in sedinta CSAT. Potrivit lui Atanasiu, cea de-a doua telegrama a fost trimisa de seful Directiei de Informatii Militare (DIM) si preciza ca decizia politica a fost luata de conducerea PNL, dar ca decizia nu este executiva, pentru ca trebuie urmata o procedura legala si se explica desfasurarea procedurii respective. Ministrul a mai aratat insa ca saptamanal se trimit 7.000 de telegramne, nici una fara acceptul sefului DIM, pentru ca el decide daca se trimite un anumit document.
Dosarele pe numele lui Atanasiu au fost trimise ieri de ministrul Justitiei, Monica Macovei, Parchetului instantei supreme. Atanasiu s-a aratat convins ca procurorii se vor lamuri ca trebuie sa inchida dosarele, dar si ca nu exista nici un indiciu care sa duca la concluzia ca trebuie suspendat din functie. (O.S.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.