Presedintele Traian Basescu i-a electrizat ieri pe juniorii PSD la Scoala Politica a acestora. Timp de o ora, tesedistii au ras in hohote la fiecare gluma a sefului statului, l-au aplaudat extaziati si l-au facut sa se simta ca acasa, si nu pe tere

Presedintele Traian Basescu i-a electrizat ieri pe juniorii PSD la Scoala Politica a acestora. Timp de o ora, tesedistii au ras in hohote la fiecare gluma a sefului statului, l-au aplaudat extaziati
si l-au facut sa se simta
ca acasa, si nu pe terenul
adversarului politic.

Sfatuiti de mai-marele Mircea Geoana si de seful lor direct, Victor Ponta, sa fie gazde bune, tinerii social-democrati s-au intrecut pe ei insisi si l-au facut pe Traian Basescu sa nu regrete ideea de a participa, in premiera, la Scoala de vara a unui partid de Opozitie, fie el si PSD. Intampinat cu aplauze la scena deschisa, Basescu i-a cucerit inca de la inceput pe juniorii pesedisti, atunci cand Victor Ponta i-a facut o ""surpriza"" inmanandu-i... dosarul de Securitate. ""Victor, aici vad foarte multe documente cu emblema TSD. Sa stii ca eu aveam documente cu emblema navei «Biruinta» sau «Crisana»... Deci, documentele sunt false. Mi-ai dat un dosar fals"", a spus hohotind Basescu, starnind aplauze frenetice in sala.
LECTII PREZIDENTIALE. Trecand la lucruri serioase, seful statului a tinut o pledoarie cu privire la doua subiecte, primul, legat de nevoia descentralizarii si modernizarii statului roman, al doilea, referitor la modificarea Constitutiei, ce trebuie facuta ""fara sa se tina cont de persoane"". El i-a captat cu usurinta pe tesedisti, toti numai ochi si urechi, iar la sectiunea Intrebari nu s-a lovit deloc de intrebari incomode. Printre ele, una daca a vazut dosarul vreunui politician, Basescu dand asigurari ca nu a vazut nici unul si singurul pe care ar vrea sa-l vada ar fi al sau, ""daca ar exista"". Presedintele s-a straduit apoi sa dea cateva sfaturi tinerilor pesedisti, spunandu-le ca principalele calitati ale unui politician sunt sustinerea in propriul partid, dar nu cea ""aranjata"", si capacitatea de a strange voturi. ""Iesiti pe trotuar! Duceti-va in statia de autobuz si asezati-va langa un stalp. Daca lumea va recunoaste si va intreaba «Ce mai faceti, domnule consilier sau domnule deputat», atunci asta conteaza cel mai mult"", le-a explicat Basescu tesedistilor, invatandu-i totodata sa ""nu puna mana pe bani"" si sa nu faca in cariera lor compromisuri care le-ar putea fi imputate ulterior.
A PRIMIT TEAPA. Dupa lectii a venit insa si un atac, chiar daca unul destul de firav, Basescu reprosand PSD-ului ca are o mare problema: atacul steril. ""Cand esti in Opozitie, atacul steril nu aduce puncte. Trebuie sa promovezi solutii mai bune decat Guvernul. Viata de Opozitie are frumusetea ei si va recomand sa traiti frumusetea acestei perioade."" Tinerii pesedisti nu s-au suparat pentru urecheala, dimpotriva, au aplaudat si l-au rasplatit pe seful statului cu alte doua cadouri: un tricou rosu pe care era trecut adresa de e-mail ""traian_basescu@tsd. Ro"", pentru ca Basescu sa stea si la ei pe chat, si... o teapa. ""Era singurul lucru care imi lipsea, dar, Victor, cred ca partidul vostru in interior are nevoie mai mare decat mine"", a multumit in stilu-i caracteristic presedintele, suparandu-l pe consilierul general Doru Giugula care l-a informat ca PSD ""a rezolvat"" deja. ""Da? Vad ca esti inca in conducere"", a replicat razand seful statului, incheindu-si aici prezenta la scoala TSD si abandonand in sala teapa-cadou. Desi se grabea, Basescu a decis in ultimul moment sa faca si o scurta plimbare prin complexul studentesc Regie, unde a avut loc toata povestea TSD, scapand si de tricoul primit pe care l-a daruit unui tanar.
SFARSIT CU AMENINTARI. La finalul scolii de vara, Miron Mitrea a avertizat ca, daca reforma in partid inseamna ""taierea animalelor batrane"", acestea ar putea ""sa dea cu copita sau cu cornul"" si i-a spus lui Mircea Geoana ca nu va pleca de pe scaunul de secretar general al PSD. Cum Geoana a sustinut in discursul de incheiere ca Adrian Nastase ""a lasat partidul plin de datorii, insa el se plimba cu Mercedes-ul"", Mitrea a replicat ca este mandru ca a facut parte din Guvernul Nastase. ""Nu accept din partea nimanui sa incerce sa ma faca sa am regrete pentru ce-am facut. Daca vor incerca acest lucru, or s-o vada!"", a mai spus Mitrea.

VENIT, VAZUT, PLECAT IMEDIAT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.