Sarbatoare mare a rromilor de pretutindeni! Bairam cu tricolorul fluturand si cu bucati de ""aoleua in soare. La coada ca-n vama, tiganii au pus-o de cate-o afacere, si-au casatorit odraslele. Cu micu-n decapotabila, paranghelia a fost maxima cand ma

Sarbatoare mare a rromilor de pretutindeni! Bairam cu tricolorul fluturand si cu bucati de ""aoleua in soare. La coada ca-n vama, tiganii au pus-o de cate-o afacere, si-au casatorit odraslele. Cu micu-n decapotabila, paranghelia a fost maxima cand manelistii de top si-au facut ecou in mahala. Fara numar, frate, sa se auda-n Capitala!

De Sfanta Maria, rromii din toata tara s-au intalnit pe dealurile Costestiului de Valcea, pentru a sarbatori Ziua Internationala a Rromilor de Pretudindeni. Zis si facut. Pe soseaua principala s-a circulat bara la bara, dar mai mare dragua€™ sa privesti cate o magaoaie SF, de a€™nspe mii de euro pe care o striga Hummer. Parca era parada celor mai tari bucati de fier. Claxoanele au urlat in disperare, dar mare le-a fost supararea bastanilor cand primaria le-a stricat baiul, musai la intrare. ""Bai, sefule! Pai sa-ti dau eu matale 20 de lei ca sa-ti trec peste lant? Asta e jefuiala, sa moara mia!"".
BOTEZ. Inainte de balciul colorat, tiganii si-au bagat puradeii la apa, in Bistrita. Cei mai sarantoci, cu masute de plastic si-au pus straiele aurite si ele in mijlocul soselei, sa nu se faca de ras. Bogatanii au avut grija sa-si faleasca averile sub corturile care au transformat dealul in camping. Asa, cam dupa o tura, purceii cu coada carliont si tot felul de delicatese gadilau ochiul.
Anul asta, tiganii au avut concertul lor. Dan Bursuc si Adi de la Valcea, cap de afis. Langa masinile bengoase, adevarata ""esenta de rrom"". Lanturile stranse de gat, pirandele cu fustele rosii in cap, si-un ""Desteapta-te, romane!"" cantat de pe salteaua trantita in iarba. Sa nu mai vorbim despre carnatul rumegat cu tarana sau de scuipatul de langa paharul de cristal ochi de tarie. ""Tiribomba scartaitoare"" a ridicat nitel poalele tigancilor, avide dupa inaltime. Daa€™ pana acolo, trebuia sa faci slalom printre sticle sparte si doze de bere.
Veselia mare a fost regula instituita mai-mai si pentru privitorii de rand. Paietele in nuantele curcubeului si podoabele smanglite de afara au batut si mai mult la vedere cand ""gagicile"" cu solduri late s-au desirat si dezinhibat pe ritmurile lui Guta. Au avut chiar si efecte speciale, din moment ce fumul tare al micilor crea ceata pe tarla. De la masa festiva nu au lipsit nici Regele Cioaba si Imparatul Iulian, desi caravanele lor au fost separate, ca de obicei.

""TABLOU"". Mancare, bautura, manele, balci si voie buna


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.