Organizatorii celei de-a 63-a editii a festivalului de cinema de la Venetia i-au inmanat regizorului David Lynch, miercuri seara, un Leu de Aur pentru intreaga sa cariera.
"Inland Empire", cel mai recent film al regizorului american in varsta d
Organizatorii celei de-a 63-a editii a festivalului de cinema de la Venetia i-au inmanat regizorului David Lynch, miercuri seara, un Leu de Aur pentru intreaga sa cariera.
"Inland Empire", cel mai recent film al regizorului american in varsta de 60 de ani, maestru al lucrurilor stranii si al efectelor vizuale, a fost proiectat la Venetia miercuri seara, in avanpremiera internationala si in afara competitiei oficiale, relateaza AFP, citata de Mediafax. "Inland Empire", productie asupra careia planeaza misterul de mai multe luni, este un film-fluviu cu durata de trei ore, cu tonalitati sumbre si are toate elementele necesare pentru a-i atrage pe fanii lui Lynch. In acest film, Lynch interpreteaza doua cantece proprii.
La 60 de ani, David Lynch este cel mai tanar realizator care a primit Leul de Aur pentru intreaga cariera.
In legatura cu noul sau film, Lynch i-a invitat pe spectatori sa plonjeze in necunoscut si sa cunoasca o alta lume. "Orice film te duce intr-o alta lume, in necunoscut: nu trebuie sa ne fie frica sa avem incredere in intuitie si sa plonjam in necunoscut", a declarat David Lynch. "Ceea ce imi place la cinema este faptul ca, in momentul in care lumina se stinge, cortina se ridica si intri intr-o noua lume. Cinematograful este o limbaj magnific, care iti vorbeste fara cuvinte", a spus el.
"Inland Empire", care are un scenariu extrem de complex, le prezinta spectatorilor viata interioara a lui Nikki (Laura Dern), actrita de la Hollywood care se indragosteste de partenerul ei (Justin Theroux) in timp ce filmeaza pentru un film. In momentul in care incep filmarile, viata lui Nikki se confunda cu cea a personajului ei si fantasmele contamina realitatea. "Nu aveti absolut nici o sansa sa va raspund la intrebari", a declarat Lynch, care a fost asaltat de jurnalisti la finalul proiectiei filmului. La randul ei, actrita principala si coproducatoarea filmului, Laura Dern, a explicat ca a lucrat "fara scenariu scris in avans si fara planuri stricte". "A fost extraordinar sa ajung in fiecare zi la filmari si David sa imi spuna, scena cu scena, ce trebuie sa fac. Filmul ne-a subjugat si experientele pe care le-am trait la filmari seamana cu cele ale spectatorilor", a declarat ea. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.