Serie A paseste in acest week-end intr-o noua era. Fara Juventus, retrogradata in Serie B, si cu Milan, Fiorentina, Lazio si Reggina zguduite de penalizari usturatoare, in urma scandalului meciurilor trucate. Dupa o vara petrecuta prin tr
Serie A paseste in acest week-end intr-o noua era. Fara Juventus,
retrogradata in Serie B, si cu Milan, Fiorentina, Lazio si Reggina zguduite de penalizari usturatoare,
in urma scandalului
meciurilor trucate.


Dupa o vara petrecuta prin tribunale, fotbalul italian revine pe gazon in acest week-end. Pentru prima data, Serie A va lua startul fara unul dintre cele mai mari cluburi din Peninsula, Juventus. In conditiile in care torinezii au fost retrogradati in urma scandalului meciurilor trucate, Inter si Milan raman principalele favorite la titlu, chiar daca rossonerii trebuie sa treaca peste penalizarea de 8 puncte dictata de instanta sportiva. Alta candidata la primele locuri ar fi AS Roma, in timp ce Fiorentina si Lazio sunt trase in jos destul de serios de cele 19, respectiv 11 puncte de penalizare cu care sunt obligate sa inceapa noua editie de campionat. Cu un handicap de 15 puncte, care i-ar putea fi fatal, porneste si Reggina.
ROMANI. Adrian Mutu si Bogdan Lobont (Fiorentina), Cristian Chivu (AS Roma), Paul Codrea (Siena) si Valentin Nastase (Ascoli) sunt romanii care lupta in acest sezon in prima liga italiana. De altfel, pentru Mutu si Lobont, Serie A 2006-2007 incepe cu un derby: Fiorentina va juca impotriva lui Inter in aceasta seara, de la ora 21:30. ""Briliantul"" spera sa isi invinga fosta echipa pentru ca ""violetii"" sa plece cu dreptul: ""Va fi un meci dificil, dar vreau sa castigam, pentru a incerca sa salvam acest sezon"". In plus, Mutu spune ca va face tot posibilul pentru a-l ajuta pe colegul sau, Luca Toni, sa marcheze cat mai multe goluri: ""Nu stiu cate reusite voi avea eu, dar sper sa ajut echipa si pe Toni sa inscrie cat mai mult"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.