Hepatita cu virus B este un bau-bau al vremurilor actuale. Adesea, medicamentele reusesc totusi sa tina in frau evolutia hepatitei cronice cu virus B spre ciroza si cancer hepatic. In tratamentul foarte scump, populatia s-a obisnuit cu numele a d
Hepatita cu virus B este un bau-bau al vremurilor actuale. Adesea, medicamentele reusesc totusi sa tina in frau evolutia hepatitei cronice cu virus B spre ciroza si cancer hepatic.

In tratamentul foarte scump, populatia s-a obisnuit cu numele a doua medicamente decisive: interferonul si lamivudina. Prof. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase ""M. Bals"", explica ce actiune au aceste medicamente. Interferonul este un tip de medicament citostatic, cu dubla actiune: mai intai, el inhiba acele structuri ale virusurilor B care duc la inmultirea virusilor, apoi actioneaza pe imunitatea bolnavului, impiedicand celulele ficatului sa se indrepte spre nedorita dezordine din ficat. Al doilea medicament, lamivudina, prezinta si el doua feluri de actiuni. Si lamivudina inhiba unele structuri ale virusilor B sa se inmulteasca. Iar a doua lucrare facuta de lamivudina este franarea celulelor hepatice din zonele inflamate in derapajul lor spre fibroza, adica spre acele veritabile cicatrici din ficat care nu mai sunt functionale, scotand din circuit mari portiuni ale ficatului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.