19 copii, crescuti in conditii improprii chiar de parintii lor au fost evacuati ieri-dimineata de angajatii Primariei Sectorului 2 dintr-un imobil din centrul Capitalei, ajuns un focar de infectie. Alaturi de minori, in aceleasi conditii insalubr
19 copii, crescuti in conditii improprii chiar de parintii lor au fost evacuati ieri-dimineata de angajatii Primariei Sectorului 2 dintr-un imobil din centrul Capitalei, ajuns un focar de infectie.

Alaturi de minori, in aceleasi conditii insalubre mai locuiau si 23 de persoane adulte, unele dintre ele fiind parintii minorilor, iar altele traind in relatii de concubinaj. In plus, locatarii foloseau parterul cladirii drept toaleta, imobilul nefiind racordat la retelele de apa si utilitati. Incalzirea se facea cu ajutorul godinelor, iar pentru prepararea hranei, oamenii foloseau aragazuri cu butelii. Mai mult, curtea vilei a fost blocata de gunoaiele aruncate de locuitori, acestea ajungand la cateva tone, potrivit autoritatilor.
DEZASTRU. ""Mizeria, hotiile, scandalurile, reclamatiile oamenilor si ocuparea abuziva pun in pericol viata si sanatatea voastra si a oamenilor din cartier. Sunt foarte multe plangeri in legatura cu tot felul de nenorociri. Nu mai putem tolera o astfel de situatie"", a explicat primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, oamenilor evacuati.
Ontanu a mai spus ca vor fi asigurate conditii decente pentru toti locuitorii din imobil, precizand ca mamele cu copii pana in trei ani vor fi cazate intr-un centru maternal de trei stele, minorii mai mari urmand sa fie dusi in centre de plasament, iar persoanele adulte intr-un adapost de noapte. Toti au refuzat insa sprijinul oferit de autoritati. Majoritatea celor care locuiau acolo nu aveau nici o ocupatie, singura sursa de venit fiind banii stransi de copiii trimisi la cersit. Copiii au fost dusi mai intai la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului pentru a li se face un set de analize, inainte de a fi internati intr-un centru de plasament sau maternal. (Monica C. Andrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.