Un artist albanez a intrat in Cartea Recordurilor pentru realizarea celui mai mare portret din lume, a anuntat la Tirana Scott Christie, membra a juriului. Saimir Strati, 40 de ani, a folosit nu mai putin de 500.000 de cuie pentru a realiza pe o panz
Un artist albanez a intrat in Cartea Recordurilor pentru realizarea celui mai mare portret din lume, a anuntat la Tirana Scott Christie, membra a juriului. Saimir Strati, 40 de ani, a folosit nu mai putin de 500.000 de cuie pentru a realiza pe o panza de opt metri patrati portretul in trei dimensiuni al lui Leonardo da Vinci, care a devenit astfel cel mai mare portret realizat vreodata. Munca pentru realizarea acestui mozaic, expus in prezent in fostul muzeu al dictatorului comunist albanez Enver Hoxha, a fost filmata in permanenta pe parcursul celor 24 de zile care i-au fost necesare artistului pentru realizarea operei sale in conditiile in care a lucrat cate 14 ore pe zi. "Nu numai dimensiunea este importanta, ci si valoarile artistice care fac din acest tablou cel mai mare si mai frumos realizat vreodata de un artist", a comentat scriitorul si criticul de arta albanez Zija Cela. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.