Care este perceptia celor de aici, de la Bruxelles, privind fenomenul pe care-l denumim generic "dosariada"? Aveti o reactie din partea oficialilor europeni?
Desecretizarea dosarelor nu este o masura ceruta de Bruxelles sau impusa de vreun docu
Care este perceptia celor de aici, de la Bruxelles, privind fenomenul pe care-l denumim generic "dosariada"? Aveti o reactie din partea oficialilor europeni?
Desecretizarea dosarelor nu este o masura ceruta de Bruxelles sau impusa de vreun document care sa fi conditionat aderarea Romaniei de demararea acestei actiuni. In schimb, actiunea ca atare este apreciata si am ascultat declaratii oficiale facute de personalitati importante de la Bruxelles deoarece este limepede ca aderarea noastra la UE trebuie sa insemne si o eliberare a noastra de urmele trecutului, mult tinute in secret si care, as spune, au protejat anumite figuri eminente de pe scena noastra politica si nu numai. Este momentul adevarului si este vazuta ca o masura absolut necesara pentru epurare si linistea sufleteasca a romanilor.
Au existat comentarii spunand ca se merge prea departe si se poate provoca un cutremur care sa destabilizeze scena politica romaneasca, ducand astfel la un dezechilibru si instabilitate...
Celor care exprima astfel de temeri, le-as raspunde ca se va produce acelasi cutremur si va exista acelasi dezechilibru care au existat in toate celelalte state ale blocului ex-comunist. Acolo a avut loc o desecretizare si nu a cazut nici un guvern, nu s-a petrecut nimic in acest sens si, daca luam exemplul Germaniei, vom vedea ca avem in fata un exemplu bun in acest sens. Dupa descretizarea dosarelor, dupa ce tot acest proces a fost incheiat, niciunui cetatean nu i-au fost afectate drepturile, ba mai mult adecat atat, ele sunt foarte clar consfintite, toate dosarele se afla pe site, acesti oameni pot participa la alegeri, daca-si doresc acest lucru, iar cetatenii sunt cei care le pot sau nu acorda votul, conform regulilor democratice.
Dosariada a produs deja si se pare ca va produce si in continuare schimbari importante si in randul acelora chemati sa ne reprezinte la Bruxelles. Ce aveti de comentat in acest sens?
Vreau sa va reamintesc faptul ca noi toti, oamenii politici, am fost obligati sa dam la un moment dat o declaratie pe proprie raspundere in legatura cu colaborarea cu fosta Securitate. Din fericire, prin desecretizare, in acest moment nu mai este nevoie sa crezi pe cineva pe cuvant. Se poate verifica imediat. Acest lucru se putea face mai demult, numai ca, din nefericire, institutiile au functionat mai greu. Slava Domnului, Presedintele Basescu a luat decizia desecretizarii si acum vom putea verifica foarte clar, in orice moment, si toate aspectele privitoare la oamenii care ne vor reprezenta tara in institutiile comunitare sau care vor candida pe liste pentru a deveni europarlamentari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.